Kurt Arild forteller at han i noen år har gått flere runder med seg selv og familien der han har vurdert å gi seg som driver av Helgeland Båt. Sammen med kona har han nå drevet i ganske nøyaktig 18 år med ulike virksomheter i Herøy.

I 2005 etablerte han og kona Lena sportsbutikken Herøy Sport & Fritid i det gamle butikkbygget til Arne Moe på kaia i Silvalen. Etter hvert ble det for liten plass og i 2016 kjøpte de det gamle bakeriet Moes bakeri sammen med firmaet Elektro & Kjøleteknikk. Dette bygde de opp til kjøpesenteret Herøysenteret som nå inneholder flere butikker, frisør og vinmonopol.

I 2016 solgte de sin andel på 50 prosent av Herøysenteret, men fortsatte å drive sportsbutikk og senere klesbutikken Lenas klær i underetasjen i Herøysenteret, fram til klesbutikkbutikken ble solgt til Kristina Stoniene i april 2022 og nå har fått navnet Kristina_boutique.

I oktober 2015 etablerte Kurt Arild selskapet Helgeland Båt og begynte å selge båter i stor skala. Han etablerte seg først i 2. etasje hos Herøy Bil & Maskin, men flyttet senere til Herøysenteret og har de siste årene drevet bedriften fra det gamle bibliotekbygget i Silvalen.

- Jeg har gått og tenkt på hva jeg skal gjøre videre og fant ut at jeg ønsket å selge bedriften. Samtidig har jeg også fått meg ny jobb på brønnbåt og det gjorde også valget enklere. Jeg begynte da å lete etter en oppkjøper, for jeg hadde ikke lyst til å legge ned bedriften, men ønsket helst at den ble drevet videre, sier Nilsen.

Kurt Arild forteller at han tok kontakt med Geir Brænden og hørte om han var interessert i å overta, og det var han.

- Vi har nå kommet til enighet og signert kontrakt slik at han kjøper selskapet Helgeland Båt, sier Nilsen.

Geir Brænden har gjennom sitt selskap GB Motor i snart seks år drevet med reparasjoner og service på båtmotorer. Salg av båter har han imidlertid ikke drevet med, men til dette arbeidet har Kurt Arild lovet at han skal hjelpe til i en overgangsperiode.

Satser mer på service og vedlikehold
I og med at Geir Brænden har mest erfaring som mekaniker ønsker han å prioritere service og vedlikehold framfor salg av flest mulig båter.

- Jeg har god tro på at dette skal gå bra og har rikelig med arbeidsoppdrag. Jeg vil prioritere service og vedlikehold, men vil også tilby salg av båter og motorer. Jeg vil også ut med en del snøfresere og ATV-er. Dette kan være greit å ha å tilby om vinteren, sier Brænden.

Solgt rundt 400 båter
Kurt Arild Nilsen forteller at han gjennom de åtte årene han har drevet Helgeland Båt har solgt rundt 400 båter. Det er derfor lett å skjønne at Kurt Arild må være den fødte selger, men samtidig er det heller ikke vanskelig å forstå at dette er en jobb som er svært krevende og nok har tatt de fleste av døgnets timer.