Lokalene er totalrenoverte og skreddersydde tilformålet, forteller ekteparet Nilsen inne i de lyse og trivelige lokalene. - Her får vi 140 kvadratmeter til disposisjon og satser på å ha et så bredt utvalg av varer som mulig. Her vil folk finne sykler, sports- og fritidsklær, skateboards, fotballsko, joggesko og mer. Dette blir en fullstendig sportsbutikk. Fra Nothuset i Sandnessjøen får vi levert arbeidsklær, kjeledresser, fottøy, hansker og bruksklær, i tillegg til regntøy, tauverk, garn- og fiskeredskaper, fiskeutstyr og vanlig båtutstyr, uttaler ekteparet Nilsen til HERØYFJERDINGEN.

Butikken har allerede tegnet avtaler med enkelte bedrifter om slik levering og bedriften har fått positiv tilbakemelding fra Herøy kommune angående levering av blant annet arbeidsklær. Lena legger til at butikken også satser på å tilby varer og treningsutstyr for unge jenter. Men butikken kan også tilby båter opp til 14 fot størrelse og ekteparet håper at dette skal la seg lagre på kaia.

Sport Herøy AS Kurt er styreleder i selskapet Sport Herøy AS, mens kona Lena er daglig leder. Ekteparet eier selv hele selskapet. - Vi håper folk i Herøy vil ha en slik butikk. Tilbakemeldingene fra folk er i alle fall positive og i begynnelsen av mars hadde vi allerede fått mange bestillinger på ulike varer. Til syvende og sist er det jo folket selv som bestemmer om en slik butikk skal bestå. Men det er absolutt miljø for en slik butikk i Herøy. Med de butikker vi har i Herøy er vi egentlig godt selvhjulpne og den ene butikken drar de andre med seg, mener Lena Eide Nilsen og Kurt Nilsen som i flere år har vært på leting noe eget.

Kurt jobber i Seløy Undervannsservice og det skal han fortsette med. Han jobber imidlertid turnus og blir å finne i butikken når han har fri. Lena skal derimot jobbe på heltid i Herøy Sport og Fritid og hun slutter dermed hos Herøy Glass og Gave.Samarbeid foran konkurranse Herøy Sport og Fritid håper også å få levert varer, arbeidsklær og annet til bedrifter i området.

- Det vi ikke har på lager skal vi skaffe på kort varsel. Hvis dette går bra vil vi på denne måten skaffe to arbeidsplasser til kommunen. Vi har også fått støtte fra kommunen til satsingen, sier Nilsen som på åpningsdagen vil by på åpningstilbud og kaffe og kaker.

- Vi tror dette er bra for Herøy. Denne etableringen skjer også i samarbeid med det øvrige næringslivet i Herøy og vi skal i stedet for å konkurrere heller samarbeide. Vi har også en del andre planer, men det får vi komme tilbake til, avslutter Lena Eide Nilsen og Kurt Nilsen.Både Herøy IL og Dønna IL skal i følge de to være interessert i å tegne avtale om levering av utstyr. Det er også gjort avtale med Herøy ASVO om vedlikehold og service på sykler. 6. april var ekteparet i Trondheim for å ta ut varer til butikken.