Kurt Arild Nilsen som driver sportsbutikken sammen med sin kone Lena forteller til Herøyfjerdingen at de er overrasket at det har gått så bra med butikken.

- Vi startet med to tomme hender og i starten hadde vi inntrykk at det var svært få som hadde tro på at det var mulig å drive sportsbutikk på Herøy, inkludert banken, sier Kurt Arild under en velfortjent pause på en hektisk dag i butikken.

Mye jobb
-
Jeg tror nok at dersom vi før vi begynte hadde visst hvor mye jobb dette innebar så hadde vi nok ikke startet opp med butikken. Vi har brukt utrolig mye tid og forsømt mange av våre fritidsinteresser for å bygge opp butikken, men det er jo selvsagt hyggelig at det har gått så bra som det har gjort, sier Nilsen.

Kurt Arild forteller at de får mye skryt for jobben de gjør, både av kjeden som leverer varer og av kundene i butikken.

- Jeg tror at nøkkelen til at vi har lykkes er at jeg og Lena er sammen om å drive butikken, i tillegg til at vi har hatt dyktige ansatte. Det har blitt en livsstil og dette er noe vi holder på med og tenker på hele døgnet. Vi har bygd opp butikken gradvis og har etterhvert fått en stor kundemasse, noe som selvsagt er avgjørende og meget hyggelig.

- Butikken er nok kommet for å bli og selv om det er mye jobb har vi ingen planer om å gi oss, sier Kurt Arild.

Fantastisk besøk i jubileumshelga
- Vi har hatt fantastisk oppslutning i jubileumshelga og utrolig mye folk innom butikken. Jeg vil anslå at det på fredag og lørdag var så mye som 5-600 personer innom. Mange av disse lot seg nok friste av at det var 30 prosent rabatt på varene i hele butikken, i tillegg til at de fikk smake på den gode jubileumskaka. Både jeg og Lena er helt overveldet over responsen vi har fått og samtidig gir dette et ekstra kick, sier Nilsen.

Solgt rekordmange sykler
Sportsbutikken i Herøy har fått et meget godt renomme når det gjelder sykler og de har solgt sykler i stort antall til både herøyfjerdinger, dønnværinger og andre tilreisende.

På de 10 årene sportsbutikken har drevet har det blitt solgt i underkant av 1700 sykler og det er jo formidabelt når en tenker på at befolkningen i Herøy er på omtrent det samme.

- Bare i jubileumshelga gikk det ut 10 sykler og det er vi selvsagt utrolig fornøyd med, avslutter Kurt Arild Nilsen.