Nilsen som sammen med kona driver Herøy Sport & Fritid har nylig etablert seg som båtselger på sin egen brygge. Her skal han selge og forhandle båtmerkene Skorgenes, Viksund og NB.

- Båtene jeg skal selge er i størrelsen 27 til 44,5 fot og dette er det bredeste utvalget av cabincruisere på markedet. Jeg har fått utviklet en egen hjemmeside i samarbeid med min sønn Kjartan, der det presenteres hele 23 nybåtmodeller.

- Det er mye jobb med å selge båter, men dette er noe jeg like å holde på med. Båtene produseres for det meste i Litauen mens sluttmontering skjer i Askøy utenfor Bergen.

Båtmerkene er blant de mest utbredte merkene på markedet og den ferske båtselgeren har selvsagt en liggende ved kai i småbåthavna.

Hva var årsaken til at du begynte å selge båter?
En skulle kanskje tro at du hadde nok med å drive sportsbutikken?

- Jeg var på utkikk etter nye ting. Butikken er det mest kona og andre ansatte som tar seg av mens jeg stort sett bare deltar på kontoret. Jeg liker ikke å ha for mye fritid og båt er noe jeg liker å holde på med.

- Jeg tok kontakt med Askøy Båtsenter AS i Bergen og fikk beskjed at jeg måtte kontakte Roar Strømsnes på Skorgenes båt som er eier av selskapet. Utgangspunktet mitt var at jeg skulle forhandle Viksund, men i og med at han nå eier tre båttyper; Skorgenes, Viksund og NB så ble jeg forhandler for alle disse. Jeg vil bygge opp bedriften gradvis, men håper at det på sikt kan bli flere arbeidsplasser ut av det, sier den nystartede båtselgeren.

Stort distrikt
Nilsen forteller at han har salgsområde fra Rørvik og nordover med Helgeland som hovedområde så det innebærer nok at han burde få nok å gjøre i tida framover.

- Jeg har allerede hatt rundt 20 henvendelser fra folk og av disse er det per i dag tre potensielle båtkjøpere, men det tar nødvendigvis en god del tid å selge en båt.

- Jeg får ellers god hjelp av mine sønner på det tekniske og vi har fått mye skryt av vår hjemmeside som er utviklet lokalt.

Lokal serviceavtale
Nilsen vil samarbeide med Larsens Motorservice på Flostad i Herøy om service og vedlikehold på båter som selges gjennom hans firma.

- Jeg vil delta på båtmessa i Sandnessjøen til våren, men kan foreløpig ikke si noe om hvor mange båter jeg vil vise fram, avslutter Kurt Arild Nilsen.

Helgeland Båt kan kontaktes på hjemmesida www.helgelandbat.com eller på telefon 97034798.