Kurt Arild Nilsen etablerte firmaet Helgeland Båt AS i oktober 2015 og han har allerede fått mange henvendelser og kunder over det ganske land. Helgeland Båt er salgsagent/forhandler for Askøy Båtsenter i Bergen og forhandler de tre båttypene Skorgenes, Viksund og NB.

- Det er mye å gjøre og allerede nå ser jeg behovet for flere ansatte. Fra mars vil derfor min sønn Martin begynne å jobbe sammen med meg. Det er en jevn strøm med henvendelser og selv om salgsområde mitt er fra Rørvik og nordover med Helgeland som hovedområde, har jeg hatt henvendelser fra hele landet.

- Jeg venter en visningsbåt nordover om ikke så alt for lenge, men først skal den til messa «Dra til Sjøs» i Bergen fra 18. til 21. februar. Denne messa skal for øvrig jeg også delta på og det gleder jeg meg til, sier Nilsen.

Satser stort på båtmessa i Sandnessjøen
Nilsen forteller at han allerede har bestilt plass på båtmessa i Sandnessjøen som skal pågå fra 13. til 15. mai 2016.

- Jeg har blitt veldig godt mottatt av arrangørene og vil delta med 4-6 båter i størrelsen 27 til 40 fot. Alle de tre båtmerkene jeg forhandler vil for øvrig bli representert på messa. Jeg vil også overlevere båter som jeg har solgt til kunder under messa, forteller den energiske båtselgeren.

Gode tilbakemeldinger
- Siden jeg startet virksomheten har jeg bare fått gode tilbakemeldinger på den jobben jeg har gjort. Det virker som om folk er fornøyd med servicen vi gir og måten vi profilerer oss på. Mange skryter også av vår hjemmeside som er utviklet i samarbeid med min sønn Kjartan.

- Det tar lang tid å selge en båt og det er derfor viktig å bygge opp et godt tillitsforhold til kundene. Det dreier seg ofte om store investeringer for kundene og da vil de selvsagt forsikre seg om at alt blir som de ønsker, sier Nilsen.

Helgeland Båt leier foreløpig kun lokaler i samme bygg som Herøy Bil & Maskin, men både Kurt Arild Nilsen og daglig leder Trond Vold hos Herøy Bil ser for seg et visst samarbeid etter hvert.

Trykk her for å lese mer om Helgeland Båt på deres hjemmeside.