Rambøll jobber for tiden med et oppdrag for Distriktssenteret – kompetansesenter for distriktsutvikling. De skal dokumentere gode eksempler på arbeid med boligutvikling og tilflytting i distriktskommuner. Arbeidet skal bl.a. resultere i et idehefte hvor det presenteres gode eksempler.

Boligbyggerskolen
Et av de tiltakene som er blitt spesielt lagt merke til er gjennomføringen av boligbyggerskolen. Denne ble gjennomført over tre kvelder. Deltakerne fikk der hjelp til selve planleggingen av boligprosjektet, fra tomt til ferdig hus. Tiltaket fikk god mediedekning og ble blant annet vist i distriktssendingene til NRK Nordland. Stig Neraas forteller til Herøyfjerdingen at det planlegges en forbedret utgave av boligbyggerskolen også i 2014.

Bolyst og eget boligbyggerselskap
Boligselskapet HerBo trekkes også fra av Marit Aklestad som et spennende tiltak.

Kommunen har gjennom etableringen av selskapet tatt grep og sørget for at det er blitt bygget mange nye leiligheter, som dermed har løst kommunens boligmangel. Jeg er positivt overrasket over alt som er gjort i Herøy, sier Aklestad.

- Det er også interessant å se hvordan kommunen har jobbet strategisk gjennom en kommunedelplan og har fått i gang mange gode tiltak, deriblant tilskudd gjennom Husbanken til boligetablering, avslutter Marit Aklestad.