Skal løse boligkrisen

boligbygging1
Nå skal endelig behovet for boliger til arbeidssøkende i Herøy dekkes. Mosjøen Boligbyggelag og EntrepreTor i Mosjøen har et ferdig prosjekt med 12 – 16 leiligheter i sentrum av Herøy.
På bildet ser du fra venstre Jan Øystein Nilsen fra EntrepreTor, næringssjef i Herøy kommune Knut Prestø, Roger Hansen fra Herøy næringsforening, produksjonsansvarlig hos Marine Harvest Randi Andersen, Tor Arne Lund fra Mosjøen og Omegn Boligbyggelag og rådmann i Herøy Roy Skogsholm.

Tirsdag denne uka presenterte de to vefsn-selskapene sine byggeplaner for representanter for næringslivet i Herøy kommune.

Tre- og fireroms leiligheter
Fra 12 til 16 leiligheter kan innen relativt kort tid stå klare i Nyheimsosen i Silvalen. Dette er både tre- og fireroms leiligheter.

En videreføring av prosjektet går ut på å mudre opp fjæra like nedenfor leilighetene og legge til rette for småbåthavn. I tilknytning til dette planlegges det også et parkområde.

Møte på Marine Harvest
- Fysisk sett kunne vi startet byggingen i morgen, men vi må ha eiere til minst 70 prosent av leilighetene, uttalte Tor Arne Lund fra Mosjøen og Omegn Boligbyggelag blant annet på møtet.

De to vefsn-selskapene satser på leiligheter i elementer, noe som gjør byggetiden kort.

Innen to uker skal Lund og Jan Øyvind Nilsen fra EntrepreTor holde informasjonsmøte på Marine Harvest for ansatte i næringslivet.

Da håper Nilsen og Lund å få flere interesserte som kan tenke seg å kjøpe en leilighet.

  Og det er faktisk en forutsetning for å komme i gang med prosjektet at man finner eiere til rundt 70 prosent av leilighetene.

Dermed er det viktig at de som trenger bolig tar kontakt med kommunen eller de to selskapene som skal føre opp bolgene.

Meget viktig for næringslivet Og det haster kraftig med å få disse leilighetene. Produksjonsansvarlig hos den største bedriften i Herøy, Randi Andersen hos Marine Harvest, sier at dette boligprosjektet er av uvurderlig betydning for bedriften.

- Et brakketilbud kan fungere for vikarer over noen måneder. Men for par og folk som tenker mer langsiktig er det alt for dårlig, sier Randi Andersen til Helgeland Arbeiderblad. Marine Harvest har over 100 ansatte som kommer fra hele landet. Noen kommer også fra andre land.

Mosjøen Boligbyggelag og EntrepreTor har på initiativ fra Herøy kommune laget et prosjekt hvor grunntanken er å tilby praktiske og rimelige leiligheter til arbeidssøkende unge personer.

Øke bosettingen
Dette går med andre ord rett inn i Herøy kommunes prosjekt med å øke bosettingen.

Rådmann Roy Skogsholm sa blant på møtet blant annet at nabokommunen Dønna nå øker bosettingen fordi Herøy kan tilby arbeidsplasser, men mangler boliger.

Kø med boligsøkende
- Vi må tilby noe for folk som vil bosette seg i Herøy. Sist uke hadde jeg kø på kontoret med i første rekke ansatte på Marine Harvest som ønsket bolig. Markedet er overmodent! Herøy kommune ønsker å tilby samme type garantiordning som blant annet Lovund og Træna.

Og vi ser for oss såkalte gjennomgangsboliger med lavt innskudd med fra 6.500 kroner i leie per måned, sa rådmann Roy Skogsholm i møtet.

Han la til at man med dette prosjektet ønsker å satse på unge familier som skal etablere seg i Herøy.

- Folk vil bo og jobbe i Herøy, avslutter rådmann Skogsholm.
boligbygging1
Nå kan endelig boligkrisen i Herøy være løst, og slik kan de 12-16 boligene bli seende ut.
boligbygging2
En fotomontasje viser hvordan det kan bli seende ut i Nyheimosen med boligene oppført.
boligbygging3
En videreføring av planene går ut på å mudre opp fjæra nedenfor leilighetene og legge til rette til for småbåthavn. Dessuten planlegges det et lite parkområde.

Annonser