I 2014 ble Hans Inge hyllet på hjemmebane under Herøydagan etter å ha vært artist i 40 år. Det var de utflyttede herøyfjerdingen Sten Even Holstad (kommer også fra Seløy) og Alf Knutsen som tok initiativet til denne konserten, der Fagervik og hans musikk ble hyllet. Da hadde Hans Inge holdt over 6000 konserter i 25 forskjellige land, skrevet over 300 låter og solgt over 200 000 album. Nå har det gått 10 år til og han feirer nå 50 år som artist med et nytt album.

Hans Inge har nettopp gitt ut sitt nye album, «Hjerte i nord», som ble spilt inn i Arendal. Rasmus Solem, hans faste pianist, er produsent for albumet. I tillegg har Hans Inges sønn, Lucas, bidratt med trompet på noen av sporene. Under kulturkvelden på Herøydagan vil publikum få høre Lucas spille. Thomas Fagervik, Hans Inges nevø fra Mosjøen, har også deltatt på albumet ved å spille ulike strengeinstrumenter sammen med Hans Inges faste musikere. Tittelmelodien ble til etter møte med en flyktning fra Finnmark, fra da soldater brant ned hjemmene i 1944.

Litt mer om Hans Inges musikerkarriere
Hans Inge Fagervik er født og oppvokst på Seløy, hvor han lærte å spille gitar som 12 åring. Da han var 21 år, gjorde han musikken til sitt levebrød. De første årene på halvtid og siden helt og fullt.

Det hele startet i Mosjøen hvor han sang på et arrangement. Til stede var også sjefen for et plateselskap, som likte det han hørte, og tilbød Hans Inge en platekontrakt. Første platen ble innspilt i Sverige i 1974.  Plate nummer 2, ble innspilt i Oslo med musikerne i Popol Wuh, hvor Jan Teigen var vokalist. Og siden har han samarbeidet med kjente musikerne, som Marius Müller, Kjetil Bjerkestrand, Eivind Aarset, Sigvart Dagsland og mange andre.

Utover sine egne utgivelser har han også skrevet for andre artister, for teater og for barn. Sangen om Marita er vel hans mest kjente, oversatt til andre språk av andre artister, men TV-aksjonssangen «La mæ gi dæ ei hand» er også en av hans mest spilte. Og «Til Helgeland» er blitt kalt for Helgelands nasjonalsang av bl.a. NRK. Han har stått på scenen i 25 forskjellige land, og turnert trofast fra Kirkenes til Halden i alle 50 år.

Hans Inge har også laget teksten til den nye «Herøysangen», som ble urframført på kulturkvelden under Herøydagan i 2012. Melodien er skrevet av Reidar Moursund. Trykk her for høre sangen og se historiske bilder fra Herøy på Youtube.

Hans-Inge har mottatt en rekke priser og utmerkelser, men den han setter mest pris på er Herøy kommunes kulturpris. For han sier fortsatt at han skal hjem når han setter kursen nordover fra Tromøya i Arendal. 

For som han sier: - det er størst stas å bli anerkjent av sine egne.

Det nye albumet ligger ute på alle digitale plattformer, som blant annet Spotify.