Hans Inge Fagervik som opprinnelig kommer fra Seløy har vært artist i 40 år og har nylig fått kongens fortjenestemedalje i gull for sitt store sosiale og humanitære engasjement. Denne utmerkelsen tildeles bare i helt spesielle tilfeller og kan ikke søkes om.

Artist i 40 år
De utflyttede herøyfjerdingene Sten Even Holstad og Alf Knutsen har tatt initiativ til å tromme sammen en konsert der de vil hylle Hans Inge og hans musikk gjennom 40 år.

Han Inge har holdt over 6000 konserter i 25 forskjellige land og har skrevet over 300 låter så det skulle være nok av materiale å velge blant. Han har solgt over 200 000 album og er derfor en artist som har satt kraftig spor etter seg over det ganske land. Mange av hans sanger har også blitt store slagere og de fleste av oss husker vel sangen «Marita» fra Marita-filmene til en annen kjent seløyværing, Leiv Holstad.  I 2007 ble Hans Inges sang "La mæ gi dæ ei hand" fra TV-aksjonen 1995 på NRK kåret til tidenes veldedighetssang av sine lyttere på NRK P1.

Forbilde
Sten Even Holstad og Alf Knutsen ønsker gjennom konserten å få fram hvilke stor artist Hans Inge Fagervik er. Det er

- Da vi vokste opp på Herøy og spilte i band var Hans Inge Fagervik et stort forbilde, men vi fikk aldri spilt så mye av hans repertoar på ungdomshusene på Sør-Herøy, Nord-Herøy eller Seløy, humrer Alf og Sten Even.

- Det vil vi rette på nå med en konsert utelukkende med musikk av Hans Inge, sier de to dyktige musikerne og initiativtakerne til konserten.

Lokalt kor og lokale solister
Konserten legges opp som et allsangkonsept med publikum som omkranser musikere og solister. Solistene er alle lokale og i den forbindelse vil vi også ha med lokale korsanger.

- Mange tidligere korister er allerede forespurt, men vi ønsker gjerne å ha med flere. Vil du å være med, kan du henvende deg til Vigdis Jensen. Hun er kontaktperson for det lokale koret og kan treffes på telefonnummer 45225123 eller på epostadresse vigdis-jensen@online.no , sier Alf Knutsen

Musikerne i bandet vil i tillegg til Alf og Sten Even bestå av andre dyktige profesjonelle musikere. Noen av dem har også vært i Herøy tidligere og deltatt under oppsetningene av kirkespillet «Vaart daglige brød» og «Livslenka» i Herøy kirke, der Alf hadde det kunstneriske ansvaret sammen med komponist Reidar Moursund.

- De som blir med vil få sendt noter og øvingsfiler på forhånd. I mars skal vi ha de første øvingene med koret og da er det selvsagt viktig at de fleste har mulighet til å være med. Vi vil om kort tid gå ut med mer informasjon til det lokale koret, sier Alf Knutsen.

To konserter
Konsertene blir satt opp i Herøy skoles aula torsdag 25. juni i 2015 der scenen skal være i midten med publikum rundt. Arrangørene håper på fulle hus og setter derfor opp to konserter samme dag.

Koselig
Hans Inge blir selvsagt til stede under konsertene og kanskje får vi også høre han på noen av låtene. Han sier til Herøyfjerdingen at han synes det er stor stas og koselig å bli hyllet med en egen konsert på hjemmebane.

- Det er alltid hyggelig å komme heim og jeg gleder meg, sier Hans Inge, som for tiden er ute på turne på Vestlandet med adventskonserter.