Herøydagan vil i år pågå fra torsdag 25. juni til søndag 28. juni. Dette er en en stormønstring av herøysamfunnet der utrolig mange deltar i ulike komiteer eller baker kaker til herøydagskafeen i Herøyhallen lørdag og søndag.

Foreningen Herøydagan har siden høsten 2014 hatt jevnlige møter og lagt ned svært mange dugnadstimer for å forberede årets dager best mulig og snekre sammen et program som de håper vil falle i smak.

Hyllest av Hans Inge Fagervik
Programmet starter torsdag 25. juni med to konserter i Herøy skoles aula der seløyværingen Hans Inge Fagervik skal få sin velfortjente heder. De utflyttede herøyfjerdingene Sten Even Holstad og Alf Knutsen har tatt initiativ til å konsertene der de vil hylle Hans Inge og hans musikk gjennom 40 år. Hans Inge har holdt over 6000 konserter i 25 forskjellige land og har skrevet over 300 låter så det skulle være nok av materiale å velge blant.

Konserten legges opp som et allsangkonsept med publikum som omkranser musikere og solister. Solistene er alle lokale og i den forbindelse vil vi også ha med lokale korsanger.

Skumparty og spennende barneaktiviteter
Fredag 26. juni blir det skumparty for barn og ungdom utenfor Herøy skole i regi av ungdomsklubben. Arrangementet er sponset av Herøydagan og derfor koster det bare 50 kroner å delta.

Herøydagan har i år satset stort på de barna og har derfor leid inn lekesenteret (hoppeslottet) «Jungelskogen» på 15 x 12 meter i tillegg til opplevelsessenteret «Blekka» for de minste ungene. For å gjøre det enkelt for barna og de voksne betales det i år bare en fast pris på 100 kroner for fri benyttelse av apparatene for både lørdag og søndag. Utenfor bygdesamlinga vil også speiderne sette opp en flott speiderkarusell for barna.

Kulturkveld og barneshow
På fredagskvelden blir det tradisjonell kulturkveld i Herøyhallen med et variert og godt program der det legges vekt på lokal underholdning. Under kulturkvelden skal også ordføreren dele ut årets kulturpris og næringspris. Årets herøydagskunstner Hanne J. Kondziella skal også presenteres. Hun skal for øvrig også ha egen utstilling i fjøsen på Herøy Bygdesamling og har også en egen «vernissage» litt tidligere på ettermiddagen.

Lørdag blir det et yrende liv i Herøyhallen med mange flotte utstillinger og salgsboder både inne i hallen og utenfor. I år fristes det med barneforestilling for alle barn på uteområdet («akebakken») ved barnetrinnet på Herøy skole. Det er Dori Famous Barneshow som skal presenteres og denne gangen blir det gratis inngang for alle barn mens det er de voksne må betale en liten inngang.

Det er ellers et allsidig program på Herøy Bygdesamling med blant annet utstillinger, foredrag, tautrekking, hesjing og ljåslått og den populære demonstrasjonen av gamle båtmotorer.

Det tradisjonsrike landeveisløpet «Solheim rundt» arrangeres dessverre ikke i år og dette begrunnes fra friidrettsgruppa med at det er vanskelig å motivere ungene som driver med friidrett til å delta når det er så mye annet som frister. Friidrettsgruppa i Herøy idrettslag har imidlertid signalisert at det kan være aktuelt å sette opp løpet senere i år.

Jonas Fjeld i Herøyhallen
Årets hovedforestilling er Jonas Fjeld med band i Herøyhallen lørdag klokken 20. Da skal han presentere låter fra sin lange karriere sammen med dyktige musikere. Jonas Fjeld har siste året vært høyaktuell i TV2-suksessen «Hver gang vi møtes» der han sammen med Silje Nergård, Bjarne Brøndbo, Lene Nystrøm, Inger Lise Rypdal, Thom Hell og Onkel P har hyllet hverandres låter over sju programmer.

I april i år gav han ut albumet «Hustrig» som nesten uten unntak har fått meget gode kritikker og også har blitt spilt mye på radio. Det kan nevnes albumet fikk den sterke karakteren 5 under programposten «Under lupen» på radioprogrammet Norsk på norsk på NRK P1.

«Fra Bach til Bremnes»
Søndag 28. juni frister Herøydagan med en topp konsert i Herøy kirke med folkemusikere i norgeseliten i samarbeid med lokale musikere. Som tittelen antyder, vil konserten by på et svært variert program.  Det blir en spennende blanding av barokkmusikk, folkemusikk og salmetoner fra Oppdal og Nordland, i tillegg til musikalske godbiter av nyere dato. Her får vi høre ulike sammensetninger med fele, torader, trekkspill, gitar og vokale innslag. I spissen for folkemusikerne fra Oppdal kommer Andreas Bjørkås, som også er utdannet i klassisk fiolinspill. Fra Herøy kommer Ragnhild Sjåvik Stokbakken og Johnny Birger Hanssen.

Auksjon
Herøydagan avsluttes også i år med en god gammeldags auksjon på låvebrua på Herøy Bygdesamling søndag 28. juni kl. 15.00. De ber folk som har antikviteter eller andre gamle gjenstander de ønsker å auksjonere bort om å ta kontakt.


Her er hele programmet for Herøydagan 2015:

TORSDAG 25. JUNI

18.00 og 20.00 «Tributkonserter» for Hans Inge Fagervik i Herøy skoles aula
- Alf Knutsen, Sten Even Holstad m/flere
- lokalt kor og solister

FREDAG 26. JUNI

16.00 Avduking av glasskunsten «Tytje ta» ved Hoholmen bru

17.00 «Vernissage» i fjøsen på Bygdesamlinga
- Herøydagskunstner Hanne J. Kondziella åpner sin utstilling
- musikalske innslag
- enkel servering

Skumparty» ved Herøy skole
-
17.00 – 18.00 for barn i alderen 4. – 7. klasse
- 20.30 – 23.00 for ungdom fra 8. klasse

18.00 Bekransning av fiskerbautaen på kirkegården

19.00 Kulturkveld i Herøyhallen
-
utdeling av kulturpris og næringspris
- Herøydagskunstner Hanne J. Kondziella
- underholdning av lokale og regionale utøvere         

LØRDAG 27. JUNI

10.30 – 16.30 Herøyhallen
-
åpen kafé, loddsalg
- kunst og salgsutstillinger
- aktiviteter for barn
- kulturelle innslag

Herøy Bygdesamling
11.00 - Åpning, servering av kaffe og vafler
12.00 - Åpning av utstillingen «Livet, Kjærligheten og Døden»
12.00 - demonstrasjon av båtmotorer
12.30 - servering av nyrøkt sild og flatbrød
14.30 - omvisning i Herøy kirke
16.00 - omvisning i båtnaustet
- Utstilling om gamle sykler
- Speiderkarusell

10.30 - 16.30 Salg av grillmat og skjærgårdspakker på Herøy Marina

12.00 - Havørnsafari og havsafari «Ut i Øyan» på Seløy Kystferie

13.00 - Motorsykkelturer med Herøy MC-klubb ved Herøyhallen

15.00 - Dori Famous Barneshow i «akebakken» ved Herøy skoles barnetrinn

20.00 – Jonas Fjeld m/band i Herøyhallen

22.00 - 02.00 – Dori Famous spiler på Herøy Brygge

SØNDAG 28. JUNI

10.30 – 16.00 - Herøyhallen
- åpen kafé, loddsalg
- kunst og salgsutstillinger
- aktiviteter for barn
- kulturelle innslag

Herøy Bygdesamling
11.00   Kaffe og vaffelsalg
12.00   Demonstrasjon av båtmotorer
13.00   Ljåslått og hesjing
14.30   Tautrekkekonkurranse
15.00   Auksjon

10.30 – 16.00 salg av grillmat og skjærgårdspakke i Herøy Marina

12.00   Havørnsafari og havsafari «Ut i Øyan» på Seløy Kystferie

11.00 - Gudstjeneste og 50-års konfirmanttreff i Herøy kirke

13.00 – «Fra Bach til Bremnes»
-
Konsert i Herøy kirke

Medvirkende:
Ragnhild Sjåvik Stokbakken - sang
Johnny Birger Hanssen – gitar
Kristin Gravaune – torader og akkordeon
Andreas Bjørkås – fele
Jan Kåre Bjørkås – fele
Sverre Bjørkås - fele

15.00 – Auksjon på låvebrua på Herøy Bygdesamling

Les mer om Herøydagan på www.heroydagan.no

Det tas forbehold om eventuelle feil og endringer i programmet.