Totalt ble det samlet inn 265 041 kroner i Herøy og dette er en økning på hele 68 481 kroner fra 2022. Herøy kommune havnet med dette resultatet på en solid 3. plass i Nordland og en 13. plass blant landets 357 kommuner. Nordland fylke havnet på en 6. plass blant landets 11 fylker, og dette er to hakk opp fra i fjor da de havnet på en 8. plass.

TV-aksjonen har så langt samlet inn nesten 274 millioner kroner til Redd Barna. Træna er som vanlig den kommunen på Helgeland som topper lista i Nordland med 317 kroner per innbygger. Med dette resultatet ligger de på en tredjeplass blant alle kommunene i Norge.

I Herøy er det Frivilligsentralen som har påtatt seg ansvaret for å organisere TV-aksjonen på NRK de siste årene. Hovedkomiteen har i år som i fjor bestått av Janne Grethe Eide, Elin Nilsen, Sissel Eide Knutsen og leder av frivilligsentralen Erika Puziene.

Veldig fornøyd og mange som skal takkes
Erika er svært godt fornøyd med resultatet, og er spesielt glad for at det er så mange som har bidratt til et godt resultat.

- Vi hadde et håp om at vi skulle få inn litt mer enn i fjor, men at vi skulle få inn nesten 70 00 kroner mer synes jeg er helt fantastisk. Det kan nevnes at Herøy skole alene samlet inn over 37000 kroner, men det er også mange andre som har gjort en fenomenal innsats. Jeg må få takke alle som har bidratt til årets TV-aksjon, og må også få skryte av en fantastisk hovedkomité. Dette er et skikkelig "dreamteam" der alle bidrar like mye, sier Erika Puziene. 

Vinnere på TV-aksjonens lotteri
1. Pizzadate på SKOLO med ordfører: Elsa E. Jakobsen
2. Gavekort Etcetera (1500,-): Harriet B. Dahl
3. Gevinst fra Etcetera: Monica Wik
4. Gevinst fra Etcetera: Vigdis Jensen
5. Gevinst fra Etcetera: Vidar J. Skagen
6. Gevinst fra Herøy bil og maskin: Alexander Hanssen
7. Gevinst fra Mix: Sophie Isabell Nes
8. Gevinst fra North Salmon Service: Kate Pedersen
9. Gevinst fra North Salmon Service: Trine B. Heggheim

Trykk her for å se alle resultatene for Herøy.

Trykk her for å se Facebook-siden til TV-aksjonen i Herøy for mer informasjon om årets aksjon.