- Jeg må få takke alle som lørdag ettermiddag bidro til at arrangementet i ungdomshuset «Bølgen» ble en minnerik stund, opplyser Økern til Herøyfjerdingen.

Han takker kakebakere, Brasøy Brass, elevene fra Sameskolen og ikke minst elevene fra Russland. Disse kom fra The Nenets Agrarian-Economic technical school (Den videregående skolen for økonomisk og teknisk reindrift i Naryan-Mar) og to av dem fra The Nenets Boarding school i Naryan-Mar. Disse to bor på øya Kolgujev.

- Jeg vil spesielt takke lille Karina som feide vekk mikrofonen, og ville bruke egen stemme. Det var mange våte øyne under forestillingen, ikke minst mine, for dette var en sterk og følelsesladet opplevelse. Det er oppsiktsvekkende at det kommer en gruppe fra det høyeste nord i Russland for å opptre på lille Brasøy.

- Ikke minst må jeg få takke vårt arbeidsjern og fyrverkeri av en norsk-russisk tolk, Irina Sozinova fra Herøy. Uten henne hadde vi antakelig drukna i misforståelser og surra oss helt vekk, sier Bjørn Økern til Heøyfjerdingen.

Foto: Bjørn Økern