Kurt Arild Nilsen etablerte firmaet Helgeland Båt AS i oktober 2015 og er allerede salgsagent/forhandler for Askøy Båtsenter i Bergen og forhandler de tre båttypene Skorgenes, Viksund og NB. Nå har han også fått mindre fritidsbåter i sitt sortiment.

Den nystartede båtselgeren forteller til Herøyfjerdingen at han er kjempeglad for at han klarte å dra i land denne avtalen.

- Jeg er stolt av at Rana plast ville satse på meg, når jeg samtidig vet at det var store aktører som var ute etter avtalen. Nå kan jeg nå levere båter mellom 11 og 44 fot. Båtene fra Rana Plast er populære og dekker et marked for de som ikke ser seg råd til de større fritidsbåtene. I tillegg har nesten alltid eiere av større båter en mindre båt i tillegg.

- Jeg vil få oppover et vogntog med båter og ha på plass en utstilling av båter før påske. Båtene vil selges som pakker der både båt og motor er på plass, sier Nilsen.

Forbereder båtmessa i Sandnessjøen
Nilsen har nylig deltatt på ei stor båtmesse i Bergen og han forteller om stor suksess med svært mange besøkende.

- Vi hadde flere hundre besøkende i vår visningsbåt og det gikk i ett fra morgen til kveld. Vi lærte en del på messa og har allerede kommet godt i gang med å planlegge hvordan vi skal gjøre det på båtmessa i Sandnessjøen. Der skal vi ha 4-6 båter som til sammen skal utgjøre rundt 150 fot, sier den entusiastiske båtselgeren.

Nilsen tror at Helgeland Båt vil vokse i tida som kommer og han har allerede ansatt sin sønn Martin fra mars 2016.

Les mer om Helgeland Båt på http://www.helgelandbat.com/

Rana Plast
Rana Plast har nå startet opp for fullt igjen med produksjon av båter igjen etter at de måtte legge inn årene i 2013 og begjære oppbud. Båtene skal nå lages i Latvia, men styres som tidligere fra Hemnesberget. Båtene fra Rana Plast har vært i markedet i over 50 år.