– Jeg gleder meg utrolig mye og det høres utrolig artig ut å få være med på dette. Det er jo alle Europas beste spillere som skal dit sier en sliten Marius Sandvær til Herøyfjerdingen.

Han har akkurat kommet hjem fra klassetur med «De hvite busser» og han er nok i likhet med de andre i klassen sliten etter en fin tur med sannsynligvis for lite søvn.

Marius har i likhet med flere andre utøvere i badmintongruppa i Herøy IL i lang tid hevdet seg godt i badmintonmiljøet i Norge, og mandag denne uka ble det klart at han er en av fem U17-spillere som er tatt ut på landslaget og skal representere Norge i EM i august.

Mye trening ligger bak
Marius forteller at han vanligvis trener to økter hver dag gjennom hele uka.  

- I tillegg til badminton trener jeg også styrke og kondisjon, sier Marius.

Litauen er vertskap
Det er Litauen som er vertskap for årets Europamesterskap (U17) og kampene spilles i hovedstaden Vilnius fra 4. til 14. august. I tillegg til Marius er det Aldrin Nelson (Bergen BK), Jakob Langeland Risa (Sotra BC), Varun Manikandan (IL Skrim) og William R. Barø (reserve, Trondheim BK) tatt ut.

Marius kjenner godt de andre spillerne og har spilt har spilt både sammen og mot dem flere ganger på tidligere turneringer. De som er tatt ut på landslaget får også trene på landslagssamling sammen med U19 og seniorene. I tillegg skal Marius også på et treukers treningsopphold i Danmark.

De som skal representere Norge håndplukkes etter prestasjoner i nasjonale rankingturneringer og oppnådde resultater i Ungdommens Badmintonmesterskap (UBM).

Vi ønsker Marius lykke til både i EM og i andre turneringer.