UBM regnes som Norgesmesterskapet for ungdom der de eldste spillerne fyller 17 år i 2023.

- Herøy var representert i fire semifinaler søndag morgen, og dette er en veldig sterk prestasjon av en liten klubb fra havgapet på Helgeland, sier trener og reiseleder Elin Hanssen.

Nila Lorvik fikk sølv i double, bronse i single og bronse i mix sammen med Marius Sandvær fra Herøy. Marius tok også sølv i double slik at det totalt ble fem medaljer på disse to spillerne. I og med at Marius er første års U17-spiller og dette en ekstra sterk prestasjon. Han ble også nummer fem blant 53 deltakere i single.

I tillegg til Nila og Marius deltok også førsteårsspillerne Signe Lenning, Dorthe Lorvik og Linnea Prestø på mesterskapet, og det rapporteres om at disse spillerne også gjorde flere gode kamper mot Norges beste badmintonspillere.

For Nila Lorvik var dette siste året i UBM og trener Elin forteller at hun gjennom de tre siste årene sanket hele syv medaljer i UBM og to fra U23 NM i Trondheim.

- Dette er en kjempeprestasjon. Av rundt 225 deltakere deltok vi med en tropp på fem og kom hjem med fem medaljer. Prosentvis gjorde vi derfor et bra innhogg i medaljefangsten, og jeg tror vi ble tredje beste klubb, sier Hanssen.

Elin har vært en stor ressurs i badmintonmiljøet i mange år og hun forteller at hun setter stor pris på å følge denne gjengen.

- Jeg har vært med 13 år i badmintongruppa og fulgt spillerne siden de slet med å få ballen over nettet. Jeg synes det er en ære å reise sammen med de som representerer klubben på en så fremragende måte. Vi har gjennom mange år gitt Herøy et navn i badmintonmiljøet, sier Elin Hanssen.

Kent Roger Sandvær deltok også for egen regning på turneringen både som far og coach for spillerne fra Herøy. Han var nok derfor en meget viktig brikke sammen med Elin for å følge opp de fem spillerne fra Herøy når de spilte på ulike baner.

- Vi har tilfeller der vi har fem spillere på fem ulike baner og da sier det seg selv at det er vanskelig å følge opp alle dersom man er alene. Tidligere har det stort sett vært flere foreldre som har reist for egen regning i og med at det er litt spesielt at dette er et spesielt mesterskap, sier Hanssen.

Badmintongruppa takker også det lokale næringslivet for at de har vært gavmilde og sett betydningen av at vi har gode ambassadører fra Herøy.