Herøy IL Badminton har nok en gang gjort seg bemerket med gode resultater. Under UBM 2022, som ble arrangert på Moss, hentet klubben hjem totalt fem medaljer og for andre året på rad ble de nest beste klubb i U15-klassen.

Herøy reiste nedover med en tropp på syv spillere og to lagledere. Flere i gjengen har tidligere hevdet seg på nasjonalt nivå, så det var ikke fritt for at de kjente på et forventningspress. UBM spilles i klassene U15 og U17, som hver favner to årskull. Seks av utøverne stilte i U15, mens Nila Lorvik som høstet tre medaljer under fjorårets UBM som siste års U15 spiller, i år stilte i klassen U17 for første gang.

Helgens spill viste at det har vært stor utvikling på mange av spillerne, men selv om det var en og annen overraskelse så var det forhåndsfavorittene som spilte seg fram til finaledagen på søndag. 

Marius Sandvær var klar for tre semifinaler søndag formiddag. I singel møtte han forhåndsfavoritten Aldrin Nelson fra Bergen, og til tross for en bra kamp av Marius, så ble det tap. I double møtte han og makker Varun Manikandan fra IL Skrim et par fra Sotra. Det var en svært jevn kamp, men det ble dessverre tap i tredje sett.

I mix spilte Marius med makker Akarija Anton Reginold fra Bergen. De vant sin semifinale mot et par fra Sotra og var dermed klar for finale. I finalen ble det et spennende oppgjør mot den tidligere nevnte Nelson fra Bergen og Linnea Holmedal fra Askøy. Det ble dessverre tap i tredje sett også her, men en flott sølvmedalje.

I damedouble U15 spilte Signe Lenning og Nora Jørgensen seg fram til semifinale. Etter en noe slapp start på  kampen, så hentet jentene seg inn og spilte en brukbar kamp. Det holdt ikke helt i mål, men jentene fikk med seg en finfin bronse.

I klassen U17 spilte Nila Lorvik seg fram til semifinale i double med makker Mina Korsund fra arrangørklubben Moss. De tapte første sett, vant andre sett, men måtte bite i det sure eplet til slutt og ta til takke med tredjeplassen.

Reiselederne er veldig godt fornøyd med helgens spill og resultater,  og ønsker samtidig å takke Herøy IL og det lokale næringslivet som stadig stiller villig opp for at de skal kunne drive med aktiv idrett, og gjøre det mulig å hevde seg etter egne målsettinger også på Herøy/ Helgeland.

Elin Karina Hanssen og Kent Roger Sandvær
trenerteam/ reiseledere

Foto: Elin Karina Hanssen og Kent Roger Sandvær