Takk fra Herøy kommune til «In The Same Boat»

Pizzakveld for In The Same Boat_alle

Ordfører Elbjørg Larsen var nylig innom Brygga i Herøy og spanderte på vegne av kommunen pizza til de dyktige søppelrydderne fra foreningen «In The Same Boat» som har vært i sving i det siste.

Pensjonist og villsaubonde Svend Morten Reinertsen er en av mange som setter stor pris på den jobben som blir gjort med å fjerne søppel i skjærgården i Herøy. Han er godt kjent på mange av øyene i Herøy og Dønna og har nok vært nyttig som lokalkjent i å lokalisere mye av den søpla som finnes i naturen.

For å sette pris på jobben til gjengen i organisasjonen «In The Same Boat» tok han initiativ til å spandere en pizzakveld for dem på Brygga. Han kontaktet også ordfører Elbjørg Larsen og forespurte om hun kunne komme å takke dem på vegne av kommunen. Hun stilte selvsagt opp og spanderte også pizza på vegne av kommunen.

Stor takknemlighet
- De gjør det de makter for at vi skal kunne presentere øyene våre så miljøvennlig, rene og pene som mulig. Som villsaubonde med dyr på mer en tjuefem øyer i Herøy og Dønna, så føler jeg en ekstra stor takknemlighet for innsatsen de legger ned.

- Jeg tror at hvis vi viser dem litt ekstra oppmerksomhet og takker for godt utført arbeid, så kan det være det lille ekstra som gjør at de enten anbefaler Herøy som det største på Helgeland, eller at de selv kommer tilbake fordi vi gjør stas på dem og det de gjør, sier Reinertsen.

Gode tilbakemeldinger
Ordfører Elbjørg Larsen forteller at hun fikk gode tilbakemeldinger fra ungdommene som er med på årets aksjon. Hun kan fortelle at de melder tilbake at de har blitt veldig godt mottatt i Herøy. De som deltar kommer fra mange forskjellige land i Europa og må som følge av koronapandemien selvsagt være i karantene før de kan begynne å jobbe.

- De er veldig takknemlige for mottakelsen de har fått i Herøy og det er godt å høre. Det er derfor lett å takke for innsatsen de har gjort. De melder også tilbake at de kommer tilbake neste år, sier Larsen.

Planen er at gjengen i «In The Same Boat» skal dra nordover til nye områder og forlate Herøy på fredag. Senere vil det komme en oppsamlingsbåt som skal samle opp søppelet de har samlet.

Samarbeid med skolen
- Søppelrydderne sa også at de var veldig glad for at de hadde fått kontakt med skolen, og at elever fra ungdomstrinnet fikk være med dem ut og samle søppel en dag, som et ledd i årets Operasjon Dagsverk. Dette synes jeg er et viktig bidrag i det å forebygge at det ikke kastes søppel i naturen, sier Larsen.

Dette samarbeidet lot seg gjøre på grunn av et enstemmig kommunestyre i siste møte bevilget kroner 10 000 til støtte av Operasjon Dagsverk mot at elevene bidra med å plukke søppel. (se egen sak)

- Det er fantastisk å se det engasjementet som legges ned av ungdommen som rekrutteres til «In The Same Boat». De gjør en skikkelig «drittjobb» og det er artig se den iveren de viser. Det er også lange ventelister med frivillige som ønsker å være med og noen har også vært med flere ganger, sier Larsen.

Herøy kommune bevilget i 2019 kroner 150 000 kroner til å dekke utgifter med å samle store objekter langs skjærgården vår. Larsen sier hun er glad for å se at disse pengene blir godt anvendt for å holde skjærgården vår ren.

Her er en film om  "In The Same Boat" som ligger på Youtube. En del av opptakene er gjort på Herøy.

Ordfører Elbjørg Larsen takket alle som hadde bidratt med søppelplukkingen under årets aksjon.
Pizzakveld for In The Same Boat_ved bordet
Pizzakveld for In The Same Boat_seilbåt
Deltakerne bor i denne seilbåten mens de reiser rundt lang kysten og samler søppel.
Søppelet blir samlet i et eget deponi i Fagervika.
Også denne gangen samles søpla i Fagervika før det blir hentet. (Foto: Rolf-Ørjan Høgset)
Rolf-Ørjan Høgset er prosjektleder og kontaktperson for In The Same Boat i Nordland.
Rolf-Ørjan Høgset er prosjektleder og kontaktperson for In The Same Boat i Nordland.

Annonser