Aktiv friidrettsgruppe i Herøy

Utøvere og reiseledere i Bodø

Herøy IL Friidrett er en liten men aktiv friidrettsgruppe, hvor barn i alderen 7-16 år er med på trening og konkurranser.

Antall medlemmer i gruppa varierer gjennom året. På det meste i vinter var vi 15-16 på trening, mens i det siste har vi bare vært mellom 8-10.
I sommerhalvåret trener vi mest på Herøy Stadion hvor vi har løpebane med fast dekke, mens om vinteren bruker vi Herøyhallen i tillegg til trening utendørs.

Vi forsøker å legge opp treningstidene slik at barna kan kombinere friidrett med andre idretter, og inviterer ofte barn og voksne fra badminton og fotball med på både løpetrening og basistrening.

I løpet av 2019 har friidrettsgruppa fra Herøy deltatt på flere stevner og treningssamlinger.

19. - 20. januar deltok syv utøvere på Steinkjer Indoor, et to-dagers innendørsstevne med rundt 250 deltakere i en av Norges fineste friidrettshaller. Der hevdet Herøy seg bra, og samlet mange medaljer og personlige rekorder. (se link for bilder og info: https://www.heroyfjerdingen.no/hevdet-seg-godt-paa-friidrettsstevne-i-steinkjer.6186117-255536.html)

Tre uker senere 8. – 10. februar ble det en ny tur nedover til den flotte hallen i Steinkjer. Da deltok gruppas eldste utøver, 16 år gamle Ingrid Kilvær Nilssen, på treningssamling sammen med ca. 50 ungdommer fra Nordland og Trøndelag friidrettskrets.

Det ble en meget vellykket samling både med tanke på treningsutbytte og det sosiale. (se link for bilder og info: https://www.heroyfjerdingen.no/paa-treningssamling-i-steinkjer.6192749-255536.html)

I mars reiste Ingrid Kilvær Nilssen til UM, norgesmesterskap innendørs, som ble arrangert i Ulsteinvik. Der imponerte Ingrid med ny personlig rekord og en sterk 5. plass på 800-meter. (se link for bilder og info: https://www.heroyfjerdingen.no/ingrid-imponerte-paa-800-meter-i-norgesmesterskap-for-ungdom.6201017-255536.html)

8.- 9. juni ble det nok en tur til Steinkjer. Denne gangen dro tre utøvere for å delta på utendørsstevnet Steinkjerlekene. I strålende sol og gode forhold ble det medaljer og personlige rekorder på dette stevnet også. (se bildet Magnus i Steinkjer som viser Magnus Kilvær Nilssen rett etter målgang på 600-meter)

To uker senere var det et av Norges største stevner som stod for tur, Veidekkelekene i Lillehammer. Der fikk Ingrid Kilvær Nilssen bryne seg på norgestoppen hennes årsklasse. Det ble en nyttig erfaring med ny personlig rekord på 400-meter, og en 9.-plass som beste resultat. (se bildet Ingrid i Lillehammer som viser Ingrid Kilvær Nilssen gjør seg klar før løp)

Rett etter stevnet på Lillehammer reiste Ingrid ned til Skien for å være med på Sommerleir 2019, en treningssamling arrangert i regi av Norges friidrettsforbund. (se link for bilder og info: https://www.friidrett.no/barn-og-ungdom/sommerleir/)

Under årets Herøydager arrangerte friidrettsgruppa det tradisjonsrike landeveisløpet Solheim Rundt, med den kortere løypa Flostad Rundt for de minste. I år var det 45 løpere med, og det er friidrettsgruppa fornøyd med siden værmeldingene lenge truet med regn kaldt vær. (se link for bilder og info: https://www.hblad.no/2019/nyheter/sport/resultater-solheim-rundt-og-flostad-rundt/)

Sist helg, 17 – 18. august møttes mange friidrettsutøvere fra Helgeland på Sparebank 1 Lekene i Bodø. Herøy reiste oppover med 7 utøvere i alderen 8 – 16 år. Det ble et meget vellykket stevne, der utøverne fra Herøy reiste hjem med en gullmedalje og fire sølvmedaljer i tillegg til deltakermedaljer i rekruttklassene. Selv om det var en del vind, satte Ingrid Kilvær Nilssen nye personlige rekorder på både 100-meter (13,95), 400-meter (62,92) og 800-meter (2.23,96).

Nå gjenstår kun et stevne av årets sesong fro Herøy IL Friidrett, og det er UM 2019, 6. – 8. september.

Norgesmesterskapet for ungdom arrangeres i år av Ullensaker/Kisa IL friidrett på Jessheim, og der skal Ingrid Kilvær Nilssen delta på 800-meter og 3000-meter.

Hilsen trener og leder for Herøy IL Friidrett
Frode Nilssen
900 58 081

Mali Opland Nyalwal vinner 600-meter
Mali Opland Nyalwal vinner 600-meter.
Sara Stokbakken støter kule
Sara Stokbakken støter kule.
Johan Kilvær Nilssen hopper lengde
Johan Kilvær Nilssen hopper lengde.
Utøvere og reiseledere i Bodø
Utøvere og reiseledere i Bodø: Fra venstre foran: Magnus Kilvær Nilssen, Thomas Opland Nyalwal, Johan Kilvær Nilssen, Magnus Stokbakken. Fra venstre bak: Ingrid Kilvær Nilssen, René Hartviksen, Mali Opland Nyalwal, Mette Opland, Sara Stokbakken, Ragnhild Sjåvik Stokbakken og Karina Kilvær.
Magnus i Steinkjer
Magnus i Steinkjer.
Ingrid i Lillehammer
Ingrid i Lillehammer.

Annonser