Det var tilsammen ca. 50 ungdommer i alderen 13-17 år fra Nordland og Trøndelag friidrettskrets som deltok på samlingen i den flotte friidrettshallen på Steinkjer.

Samlingen ble meget vellykket, både med tanke på treningsutbytte og det sosiale. Utøverne bodde på klasserom i tilknytning til hallen, og friidrettskretsen organiserte felles måltider og arrangerte quiz en av kveldene. En slik samling gir også utøverne mulighet til å løpe innendørs på bane med piggsko, noe som har vært umulig utendørs den siste tiden pga. store snømengder. I løpet av helga ble det mange økter, og de største utøverne fikk konsentrere seg om de øvelsene de vanligvis konkurerer i på stevner.

Utøver med fremgang.
Ingrid Kilvær NIlssen løper mellomdistanse, 400m, 800m og 1500m, og har det siste året hatt stor fremgang i idretten. Helgen 19.-20. januar deltok hun på stevnet Steinkjer Indoor 2019. Der løp hun 400m og 800m, og satte personlig rekord på begge distansene. Et av den kommende sesongens mål, har for Ingrid vært å kvalifisere seg til Norgesmesterskap for ungdom, UM, som arrangerers på Jessheim i september.

Etter stevnet i Steinkjer i januar ble det klart at målsettingen for sesongen må justeres noe, for på første 800m i år løp hun under kravet til UM. Etter de gode resultatene og den velykkede treningssamlingen, ble det også aktuelt for Ingrid å delta på UM innendørs 1.-3. mars, som arrangeres i Ulsteinvik av Dimna IL, klubben til Karsten Warholm.

Tekst og foto: Frode Nilssen