Ingrid imponerte på 800 meter i norgesmesterskap for ungdom

Ingrid i tet på UM i Ulsteinvik

Ingrid Kilvær Nilssen fra Herøy imponerte med en sterk 5. plass på 800-meter i ungdomsmesterskap i friidrett.

1. - 3. mars ble det arrangert innendørs norgesmesterskap i friidrett for ungdom (UM). Mesterskapet ble arrangert av klubben til Karsten Warholm, Dimna IL i Ulsteinvik.

Ingrid Kilvær Nilssen deltok som eneste utøver fra friidrettsgruppa i Herøy ILpå 800-meter i klassen for jenter 16 år. Ungdomsmesterskapet (UM) samlet de fleste av landets beste friidrettsutøverne i alderen 15-21 år. Dette var første gang Ingrid fikk bryne seg mot norgeseliten, men erfaringen tilsier at det ikke blir siste gang.

- Klassen jenter 16 år hadde så mange deltakere at de som løp 800 meter ble delt i to heat. Det ble ikke arrangert finale, men tidene fra begge heatene ble slått sammen og Ingrid startet i det første heatet.

- Da løpet var i gang gikk hun raskt opp i tet og dro løpet alle fire rundene. Vanligvis når noen gjør dette på 800 meter er det lett at noen løper forbi på slutten på oppløpssiden, da det er lettere å ligge i rygg enn å dra løpet. Ingrid var imidlertid sterk nok til å holde teten helt inn til mål, og vant heatet sitt med god margin. Hun satte også ny personlig rekord med tiden 2.29.73.

- I det andre heatet stilte flere av de antatt beste, og farten i det heatet ble dermed større. Etter tidene fra begge heatene ble sammenlagt kom Ingrid på en flott 5. plass. Dette resultatet er hun godt fornøyd med, og det gir god motivasjon for treningsperioden frem til sommerens utendørskonkurranser, opplyser far og trener Frode Nilssen.

Hele mesterskapet ble filmet av medialinja ved Høgskulen i Volda, og kan ses på Live Stream på nett eller på YouTube i ettertid. Ingrids løp kan ses 5:59 ut i filmen på denne siden: https://youtu.be/19poEbYme80

 

Ingrid i tet på UM i Ulsteinvik
Ingrid Kilvær Nilssen tok en sterk 5. plass i UM i friidrett første helga i mars. (Foto: Kondis/Martin Hauge-Nilsen)

Annonser