Yrkesmessa ble åpnet i skolens aula med at kveldens konferansier Vegar Dalen ønsket velkommen og orienterte om programmet for kvelden. Han hilste elevene spesielt velkommen og påpekte at framtiden til kommunen var helt avhengig av at vi tok godt vare på dem.

En svært engasjert ordfører Elbjørg Larsen tok deretter ordet og holdt en peptalk til skolens elever der hun var tydelig på hvor viktig det var for kommunen å ta vare på ungdommen og få dem til å få troen på framtiden. Hun roste også alle de frivillige som er med å skape trivsel for oss som bor her. 

- Arbeid og hus er viktig for at folk skal bli boende her, og samspillet mellom alle delene i samfunnet er viktig for at folk skal bli her. Vi skal arbeide og heie på gode framtidsrettede samferdselsprosjekt. Vi skal ha fastlandsforbindelse og vi skal ha bru til Brasøy og Husvær. Dette er utvikling, og vi skal heie på de gode sykehustilbudene og fødetilbudet slik at kvinner blir her. Vi må derfor gjøre noe for at Herøy skal bli foretrukket. Herøy trenger folk, og folk trenger Herøy, sa Larsen.

Fastlandsforbindelse må på plass
Tidligere rådmann i Herøy, Roy Skogsholm, er prosjektleder i det nylig opprettede aksjeselskapet Hadfast som skal arbeide for fastlandsforbindelse mellom Herøy/Dønna og Alstahaug. Han holdt et meget godt innlegg der han redegjorde for hva som er gjort tidligere i prosjektet, og hvilke planer de har framover for å få komme i gang. Han kunne informere om at det nå drives stort påvirkningsarbeid mot fylket og andre aktører for å få fart på prosjektet.

- Det viktigste for videre utvikling av samfunnet her er å få på plass en fastlandsforbindelse. Selv om det ikke er så lang tid over med ferge er det et hinder at man føler at ikke resten av samfunnet er åpent hele tiden, sa Skogsholm.

Herøy/Dønna er i dag det største øysamfunnet i Norge uten fastlandsforbindelse. Herøy har et av Nord-Norges største lakseslakterier og næringen vokser raskt i både Herøy og Dønna. Fergesambandet mellom Herøy/Dønna og Alstahaug er Nordland fylkes største fergesamband, og på høyde med riksveisambandet Bognes-Skarberget.

Trykk her for å se presentasjonen som Skogsholm la fram under yrkesmessa. Her er det mange interessante tall som viser at man bør komme i gang med dette prosjektet så fort som mulig. 

Se animasjonsfilmen som er laget i forbindelse med prosjektet.

Full fart i Herøyhallen
Etter det interessante framlegget til Skogsholm flyttet alle seg til Herøyhallen der en rekke bedrifter og yrkesgrupper presenterte seg. En konkurranse engasjerte også elevene til å gå rundt på til de ulike standplassene for å finne svare på spørsmål. På tampen av messa ble det trukket ut vinnere som fikk flotte premier som var gitt av ulike bedrifter. 

Se flere bilder ved å trykke på linken nedenfor.