Trine forteller til Herøyfjerdingen at hun fikk ideen til å danne gruppa etter at hun oppdaget at det på Facebook var dannet en slik gruppe av designfirmaet Customaid med Vibeke Jerkaas i spissen.

Omtanke
- Det er viktig at lappene strikkes med omtanke og at man tenker på noen som er berørt og prøver å gi varme og omtanke i hver lapp som strikkes. Lappeteppene blir unike og nummererte, og gis til kreftpasienter med ønske om å gjøre hverdagen under behandling litt bedre. Vi ønsker også å få tips i meldingsboksen på Facebook-sida vår om hvem dere mener vi skal gi et teppe, sier Trine Valberg.

Trenger frivillige
Trine forteller at det må benyttes 9 masker ull på pinne 5 (bredde 5 cm), alle maskene må strikkes med 21 cm rettstrikk, felles av og trådene må festes. For nærmere informasjon kan dere trykke her for å se plakaten eller ta en kikk på Facebook-sida.

- Etter hvert som det kommer inn nok lapper trenger vi også frivillige som kan montere teppene. Det går med 130 – 150 lapper til hvert teppe og størrelsen blir på 1,5 x 1 meter, sier Valberg.

Innlevering
Lappene leveres til SPAR Herøy, ETCETERA - botaniske utskeielser m.m. , Coop Marked Seløy og Brygga. De kan også sendes til Ull&omtanke c/o SPAR Herøy, Tennveien 1, 8850 Herøy.

- Legg lappene i en pose og vi ønsker også at at alle bidragsyterne oppgir navn, på en sammenbrettet papirlapp sammen med lappene, for hver gang det leveres lapper. Det er viktig å presisere at vi har fått tillatelse av Vibeke Jerkaas til å opprette en lokal gruppe, avslutter den alltid engasjerte Trine Valberg.

Trykk her for komme på Facebook-sida til Ull&omtanke HERØY.

Fakta
ULL&OMTANKE er et dugnadsprosjekt som er startet opp av designfirmaet Customaid. Tanken er at alle kan klare å strikke en lapp eller to eller ti – og hver lapp er en lapp nærmere et flott og varmende pledd.

Det er vanskelig å tro annet enn at et pledd strikket av omtenksomme hoder og hjerter over hele landet kan være til trøst når livet er tøft.