Totalt ble det samlet inn 195 169 kroner i Herøy og dette er en økning på rundt 10 500 kroner fra 2021. Herøy kommune havnet med dette resultatet på en 3. plass i Nordland og en 21. plass blant landets 357 kommuner. Nordland fylke havnet på en 8. plass blant de 11 fylkene i Norge.

TV-aksjonen har så langt samlet inn i overkant av 266 millioner kroner til Leger uten grenser. Træna er som vanlig den kommunen på Helgeland som topper lista i Nordland med 274,64 kroner per innbygger. Med dette resultatet ligger de også på en tredjeplass blant alle kommunene i Norge.

I Herøy er det Frivilligsentralen som har påtatt seg ansvaret for å organisere TV-aksjonen på NRK de siste årene. Hovedkomiteen har bestått av Janne Grethe Eide, Elin Nilsen, Sissel Eide Knutsen og nytilsatt leder av frivilligsentralen Erika Puziene.

Takker alle bøssebærer og alle som har støttet aksjonen
Erika er svært godt fornøyd med resultatet, men håper allikvel det kan bli enda bedre neste år. 

- Det har vært litt trist for meg at jeg kun har vært med på slutten. men jeg må få skryte av at Sissel, Janne og Elin i hovedkomiteen som gjør en kjempejobb. Skolen har har også gjort en ekstra god innsats og bare på sine digitale bøsser klart å samle inn 38650 kroner. Jeg må selvsagt få takke alle bøssebærere, bedrifter og alle som har støttet innsamlingsaksjonen, sier Erika Puziene. 

Vinnere på lotteri
Den heldige vinner av et maleri som er malt av kunstneren Johan-Anton Sandnes ble ble vunnet av Aiste Knutsen. Vinner av middag for to på «Havkanten» ble Grete Larsen, og Ragnhild Larsen ble vinner av middag for to på «SKOLO»

Trykk her for å se alle resultatene for Herøy.