I Herøy har det de siste årene vært Frivilligsentralen som har stått i bresjen for å planlegge den årlige TV-innsamlingsaksjonen på NRK. I og med at leder Jelena Budesa nå har begynt i ny jobb på Dønna og den nye nytilsatte Erika Puziene ikke har kommet på plass enda har det derfor blitt litt ekstra arbeid på de andre i hovedkomiteen. Den har i mange år bestått av Janne Grethe Eide, Elin Nilsen og Sissel Eide Knutsen.

Mange gjengangere
Janne Grethe og Sissel forteller at de har mange gjengangere blant bøssebærere som har gjort en innsats gjennom svært mange år, og at de selvsagt er veldig takknemlige for dette.

- Det kan av og til være litt vanskelig. Noen synes det er veldig koselig og lurer på hvorfor de ikke har blitt spurt mens andre igjen kanskje lurer på hvorfor de blir spurt hvert år. De fleste som er hjemme sier uansett ja, sier Sissel Eide Knutsen.

Fremdeles mangler det en del bøssebærere og dersom det er noen som ønsker å melde seg så kan de ta kontakt med Elin Nilsen på tlf. 75068107 eller e-post elin.beate.nilsen@heroy-no.kommune.no

Eget kunstlotteri
Fram til TV-aksjonen 23. oktober vil det pågå et eget kunstlotteri der den som vinner kan velge mellom to flotte malerier som er malt av kunstneren Johan-Anton Sandnes. Han var årets Herøydagskunstner og kommer opprinnelig fra Nesna. Loddsalget startet allerede under «Bamsesykehuset», men det vil også bli lagt ut loddbøker flere steder i Herøy de nærmeste dagene. I tillegg til maleriet trekkes det også ut en premie med middag for to på Havkanten i Husvær. Dersom det er noen som vil se nærmere på maleriene så kan man få sett dem på rådhuset i Herøy.

Bamsesykehus i Herøyhallen
Lørdag 1. oktober ble det arrangert Bamsesykehus i Herøyhallen som innbrakte i overkant av 9000 kroner til TV-aksjonen. Her var det veldig mange barn, kosebamser, foreldre, besteforeldre og andre som møtte opp.

- Bamsene ble skrevet inn hos helsesekretær Benedicte, før de fikk videre behandling hos sykepleier Ranveig, sykepleier Maja, lege Audun, radiograf Hege, fysioterapeut Mari og fysioterapeut Martin. I sykehuskantinen hos Hanne og Kirsten gikk salget godt, og mange kjøpte også lodd. Ordfører Elbjørg leste høyt fra en spennende og lærerik bok om kroppen, står det å lese på Facebook-siden til TV-aksjonen i Herøy.

Arrangørene av «Bamsesykehuset» takker alle «ansatte» i sykehuset for deres bidrag og informerer om at det fortsatt er mulig å støtte arrangementet og TV-aksjonen på en egen Spleis (trykk på linken). For å kunne gjennomføre arrangementet hadde de 10 kakebakere i sving. De fikk sponset kaffe, kaffemelk, fat, kopper og servietter fra Spar Herøy og Coop Prix. Fotballgruppa i Herøy IL bidro også med gratis frukt til alle.

Lærere og elever fra 8. og 9. klasse ved Herøy skole arrangerte også torgdag onsdag 5. oktober hvor de solgte egenproduserte produkter som innbrakte kroner 2000 til årets TV-aksjon.

Takker næringslivet
Hovedkomiteen ønsker på forhånd å takke næringslivet i Herøy for at de hvert år gir god støtte TV-aksjonen. Janne Grethe i hovedkomiteen signaliserer derfor at hun også i år vil ta en ringerunde der hun ber om bidrag.

Les mer om årets TV-aksjon på NRK på blimed.no.