Regjerende norgesmester Tommy Eide deltok forrige helg på distriktsmesterskap i blomsterdekorering i Bodø. Dermed er han igjen klar for norgesmesterskapet som går av stabelen i Bergen 30. oktober til 1. november 2015.

I oktober ble Tommy norgesmester i Tromsø under tøff konkurranse med mange andre blomsterdekoratører. Tommy driver som de fleste vet den magiske og unike blomsterbutikken ETCETERA -botaniske utskeielser m.m i Herøysenteret. Tommy og hans blomsterverden har blitt kjent over det ganske land og vært viet oppmerksomhet i diverse TV-program og aviser. Mange kommer langveis fra for å se på den unike blomsterbutikken til Tommy.

Oppgavene besto denne gang av følgende:

  1. Emballere og dekorere en gave eske.
  2. Lag et stående/liggende objekt.

Liker å overraske
- Å få oppgaver med klare begrensninger er en utfordring som jeg liker godt - hvordan sprenge rammene og samtidig ikke gå på trynet, sier Tommy Eide til Herøyfjerdingen.

- Jeg liker å konstruere og løfte opp objektet som skal dekoreres, da det skaper en mere eksklusiv følelse. Om jeg kan overraske tilskuer og dommer så er jeg virkelig fornøyd, og sier noen at det ikke er mulig så må jeg prøve, fortsetter Tommy.

- At det ferdige produktet skal være mest mulig naturvennlig er alltid i bakhodet og materialene kan gjerne være plukket i veikanten istedenfor importert fra Holland, sier Eide.

For få deltakere
Tommy sier til Herøyfjerdingen at han synes det er artig at han fremdeles hevder seg godt i konkurranse med langt yngre deltakere.

- Det er dessverre en tendens til at det er for få som deltar på slike konkurranser og dette skyldes nok at det for de fleste er for lite lønnsomt å drive med blomsterdekorering. Vi har ingen mulighet til å møte den sterke konkurransen fra blomstersalget i dagligvarebutikkene og det er jo svært synd, sier Tommy Eide.

Mange planer
Med deltakelse og seier på distriktsmesterskapet i Bodø er Tommy klar for et nytt NM, denne gangen i Bergen.

- Jeg håper at det blir mange fra Herøy som tar turen til Bergen og ser på konkurransen. Her blir det garantert mye fint å se på når ulike dekorasjoner skal lages, sier Tommy.

Tommy opplyser at han har mange jern i ilden og at han har mange planer for tida framover.

- Allerede førstkommende torsdag skal jeg til Scandic Hotel Syv Søstre i Sandnessjøen og demonstrere og lage en dekorasjon i forbindelse med et arrangement av jentegruppa Jenter I Sentrum Sandnessjøen. Dette foregår mellom kl. 19 og 21 på kvelden, sier Tommy.

- Den kjente og fargerike blomsterdekoratøren Finn Schøll har lovet at han skal ta turen til Herøy i sommer og jeg har også planer om mange ulike små stunt i løpet av sommeren, men dette får jeg komme tilbake til, avslutter den dyktige og kreative blomsterdekoratøren Tommy Eide.

Alle foto: Marian Eide