Den 26. mai i 2005 åpnet Lena og Kurt Arid Nilsen butikken Herøy Sport & Fritid i det tidligere butikkbygget til Arne Moe på kaia i Silvalen. I oktober 2006 kjøpte Lena og Kurt Arild tidligere Moes Bakeri sammen med innehaverne av Elektro & Kjøleteknikk, Mariann og Jan Harry Edvardsen, som hadde holdt til i 2. etasje i samme bygg i flere år.

Fra desember 2006 flyttet de butikken til kjelleren i det som nå kalles Herøysenteret. I samme etasje finner man nå også Tommy Eide og hans unike blomsterbutikk og fra april 2014 åpnet også Vinmonopolet en avdeling.

Firedobling av varelageret
Kurt Arild opplyser at kundetilstrømmingen til butikken har vært mye bedre enn forventet.

- Vi startet butikken i bygget til Arne Moe der arealet utgjorde 140 m2 inklusiv lager og kontor. I dag utgjør bare butikken 350 m2 og i tillegg kommer lager og kontor, sier Kurt Arild.

- Vi fikk fort plassproblemer i de gamle butikklokalene og jeg bygde først en egen «sykkelbod», men innså fort at vi måtte ha nye lokaler dersom vi skulle satse videre, sier Nilsen.

Kurt Arild forteller at de har vi utvidet butikken flere ganger og i dag har omtrent fire ganger større varelager enn da de startet for ti år siden.

Takker kundene
- Jeg vil takke alle kundene både lokalt og utenom Herøy for at de handler hos oss. Uten dem hadde vi ikke vært her. Det er faktisk rundt 40 prosent av kundene våre som er tilreisende enten fra Dønna eller andre steder og det er jo utrolig. De fleste av disse har nok hytte i kommunen og det er jo skikkelig bra at de er med og støtter opp om butikken vår, sier Nilsen.

Markerer med gode tilbud
Kurt Arild opplyser at de i april mai vil markere tiårsjubileet med å kjøre mange gode tilbud i butikken.

- Det er bare å følge med i tida som kommer. Allerede førstkommende tirsdag kan alle medlemmer i Herøy idrettslag nyte godt av en klubbdag der de kan handle alle varer i butikken med 30 prosent rabatt, unntatt det som kommer fra merket Norrøna, avslutter den alltid entusiastiske og serviceinnstilte Kurt Arild Nilsen på Herøy Sport & Fritid. (Se egen sak)