Det er den utflyttede herøyfjerdingen Alf Knutsen som har ideen til denne konserten. Han forteller til Herøyfjerdingen at han lenge har hatt lyst til å få til en konsert med to av de største sangtalentene fra Herøy. Både Eva Gullvåg Aasgaard Wermuth og Øyvind Ottesen har ved flere anledninger imponert med store sangprestasjoner og nå får vi altså oppleve dem sammen. Eva opptrådte sist i Herøy under konserten «Nordnorske perler» i Herøy kirke i oktober 2016 mens Øyvind opptrådte ved flere anledninger under årets Herøydager. 

Det er Alf som skal traktere tangentinstrumenter og trekkspill og de har også fått med seg Magne Askeland på fiolin. Alt ligger derfor til rette for en spektakulær konsertopplevelse langt ute i havgapet.

Folk i husan
- Det blir en helt unik ramme rundt disse konsertene. Det blir helt spesielt å holde konsert i Fiskerhjemmet i det nedlagte fiskeværet Skibbåtsvær langt til havs. Publikum vil få høre musikk som har vært en den av den musikalske reisen til alle de tre herøyfjerdingene.

- Vi har gitt konserten tittelen «Folk i husan». I tillegg til at dette antyder noe om repertoaret, synes vi det passer godt. For denne kvelden skal vi fylle huset langt der ute med folk, sier Alf Knutsen til Herøyfjerdingen.

Planen er at det skal arrangeres to konserter samme dag der publikum i tillegg til konserten kan velge en totalpakke som inneholder en spektakulær båttur med ribb eller skyssbåt i regi av Seløy Kystferie.

Opplevelsesrik båttur
Helgeland Safari og Seløy Kystferie går inn og sponser båtturen og dette innebærer at publikum så lenge det er plass fritt kan velge om de vil benytte ribb eller vanlig skyssbåt for å komme seg utover til Skibbåtsvær.

Kristian Olsen forteller at de hvert år kjører svært mange ribbturer i dette området og at deltakerne derfor vil få med seg en opplevelsespakke i tillegg til konserten.

- Ribbene bruker selvsagt mye kortere tid enn vanlig skyssbåt og vi får derfor mer tid til å vise publikum den flotte skjærgården utenfor Herøy. Vi planlegger å svinge innom Sandsundvær og samtidig vise kreftene i storhavet utenfor det nedlagte fiskeværet.

- På turene våre er vi opptatt av å fortelle om kystkulturen og vise den faunaen som omgir oss. Vi vil også stoppe i nærheten av et havørnreir slik at deltakerne får ta en kikk på havørna, forteller Kristian.

I forbindelse med konserten legges det også opp til at publikum skal få ei kort orientering om Fiskarheimen av Jon Ove Ottesen og at Reidar Moursund skal fortelle kort om Sandsundværulykka som rammet Herøysamfunnet brutalt den 22. januar 1901. Det omkom hele 34 mennesker i ulykka.

Billetter i salg på Ticketmaster
Herøydagskomiteen forteller at den første konserten begynner klokka 18.00 og den andre klokka 21.00. Skibbåtsvær venner sørger for servering av mat og drikke til konsertdeltakerne. De er også behjelpelig med transporten av publikum som kommer med skyssbåten.

- Vi oppfordrer nå folk til å gå inn på Ticketmaster og kjøpe billetter. I og med at vi har fått til en god sponsoravtale kan nå folk få være med på en unik konsertopplevelse og ribbtur til under prisen det koster for en ribbtur, sier leder i Herøydagan Brit Anne Karlsen.

Billetter til arrangementet er nå lagt ut på Ticketmaster (Billettservice).

Trykk her for å kjøpe billetter til denne konserten og neste års hovedforestilling med Johnny Cash Roadshow.

På Youtube-filmen nedenfor kan dere høre Eva synge den vakre sangen Sandsundvær som er hentet fra kirkespillet Vaart Daglige Brød. Musikken er laget av Reidar Moursund med tekst av Ståle Botn. Det er Alf som spiller tagentinstrumenter.

Her er en Youtube-film fra en ribtur til Skibbåtsvær under Herøydagan i 2017.