Det var 13 kreative unger som fikk utfolde seg en hel dag med bred penselføring og sterke farger på store format.

Peacepeainting er et internasjonalt kunst- og fredsprosjekt for barn og ungdom, og som blir synlig for verden gjennom utstillinger. Barn og unge som deltar på verkstedene, blir inspirerte til å delta i holdningsskapende arbeid i det lille som i det store - fred og likeverd mellom folk og nasjoner.

Det handler om å uttrykke seg intuitivt gjennom maling i en kontekst av fred og likeverd. Man skal male først og deretter skape en tekst som samsvarer med bildet. Fokuset ligger ikke på at bildet skal bli "fint". Konsentrasjonen er knyttet till fargene og formene. Og samtalen før verkstedet starter vil gi inspirasjon og økt bevissthet i forhold til begrepene fred og likeverd.

Tankevekkende
Det ble en tankevekkende og givende stund med tredjeklassingene denne onsdagen - hvor samtalen kom til å dreie seg om mange viktige forhold omkring tema som vennskap, mobbing og urettferdighet.

De fikk male to bilder hver, ett til å ha med seg heim og det andre skal på utstilling i det offentlige rom. Lokalt, nasjonalt og internasjonalt!

I disse dager er en delegasjon av voksne og unge fra Peacepaintingprosjektet på Filippinene og besøker Brobyggerstiftelsens senter for gatebarn i Manila. Det arrangeres maleverksted og utstilling på senteret, og kontakter og vennskap knyttes. Noen av disse maleriene vil sannsynligvis bli vist her på Helgeland. Og kanskje kan vi ta med et par bilder malt av unge herøyfjerdinger til Manila neste gang Peacepainting skal ha maleverksted på Brobyggerstiftelsens senter der.

På denne måten bringes de unges stemme og budskap over landegrenser og blir sett og oppfattet av mange. Et konkret bidrag i fredens tjeneste.

Se også: www.peacepainting.org

Tekst og bilder: Tone Toft