- Han er kunstneren, kulturarbeideren, sosialarbeideren og medmennesket. Det vi kjenner best er komponisten, tekstforfatteren og musikeren. Han har holdt over 6000 enkeltkonserter i 25 land, skrevet om lag 300 låter og gitt ut 19 album og holder 150 konserter i året, sa ordfører Arnt Frode Jensen under tildelingen av prisen.

- Prisvinneren bruker sin artistbakgrunn og innsikt i hva som beveger oss mennesker - til å åpne hjerter, skape dialog, bygge broer og knytte bånd. Selv om han flyttet fra Herøy for mange år siden er han en rotekte herøyfjerding. Også her har han holdt en rekke konserter i forbindelse forebyggende rusarbeid og sammen med Herøy sangkor.

- Jeg regner med at toppen på hans karriere var i fjor hvor han mottok HM Kongens fortjenstmedalje i gull, avsluttet Jensen.

Ydmyk prisvinner
Hans Inge Fagervik sa i sin takketale at han syntes det var stor stas å motta en slik pris fra heimkommunen.

- Jeg synes det er utrolig at det er stelt i stand så mye for meg under årets Herøydager og at dere setter slik pris på meg. Selv om det er svært mange år siden jeg flyttet fra Herøy og har bodd mange år i Arendal er det fremdeles slik at jeg drar heim når jeg reiser nordover til Herøy, sa en tydelig rørt Hans Inge Fagervik før han fant fram gitaren og holdt en liten minikonsert.

Konsert på Valhall i kveld
Etter det vi kjenner til arrangerer Hans Inge og kona Merete sin årlige gratiskonsert på Valhall på Seløy i kveld klokka 17 der det etter all sannsynlighet vil bli svært folksomt.

Vi gratulerer Hans Inge med årets kulturpris.