Premiere for familiemusikalen «Nissetusseland»

Julespill_red

Fredag 1. desember kl. 18.00 er det urpremiere for det nyskrevne julespillet «Nissetusseland» i Herøy skoles aula. Julespillet er laget som en familiemusikal som passer for folk i alle aldre.

Forfatter Ove Røsbak og musiker Reidar Moursund står bak det nyskrevne julespillet «Nissetusseland». Røsbak har skrevet manus og sangtekster, mens Moursund har skrevet musikken. Det finnes ikke mange julespill, og dette nyskrevne spillet har aldri vært satt opp før. Det er altså duket for urpremiere i Herøy skoles aula fredag 1. desember kl. 18.

Julespillet «Nissetusseland» handler ikke bare om jula, men også om mellommenneskelige forhold. Det vil være 21 skuespillere på scenen, to voksne og 19 kulturskoleelever. Julespillet har form som en musikal, med både skuespill, sang og dans.

Alvorlig tema
Uten å røpe for mye kan vi avsløre at julespillet har et alvorlig tema. Vi blir tidlig kjent med Robert som blir plaget av en gjeng større gutter. En jentegjeng spionerer på dem og involverer Roberts onkel Knut og lærer Cathrine for å få en slutt på dette. Knut er bonde og er nylig blitt enkemann, og tiden fram mot jul er derfor ekstra tung. Fjøsnissen på gården hans ser at her trenger Knut hjelp for å få gården i stand til jul, men oppgaven er for stor for Fjøsnissen alene. Derfor må han ha hjelp av noen andre nisser og tusser for å greie dette.

Hvordan går det med Robert som blir plaget, og blir det jul på gården til Knut?

Forestillingen blir spilt fredag 1. desember kl. 18.00 og lørdag 2. desember kl. 15.00

Lurt å forhåndskjøpe billetter
Herøy skoles aula har begrensede antall plasser og det er derfor lurt å sikre seg billetter på forhånd. Disse kan du kjøpe på  Spar Herøy og Mix-kiosken på Herøy. Det er få billetter ledige til premieren, men det er enda ledige billetter til forestillingen på lørdag. Julespillet har et meget godt manus og flott musikk og etter de rapporter vi har fått fra øvingene er gjengen i god rute. Dette bør derfor flest mulig få med seg i førjulstida. 

Her er en liten filmsnutt med utdrag fra sangene.

Nissetusseland plakat copy.jpg

Maleriet er malt av Solveig E. Moursund.

Nissetusseland_Reidar og Ove Røsbak
Reidar Moursund (t.h.) og Ove Røsbak hadde møte på kafé i Mo i Rana for to år siden. (Foto: Privat)
Nissetusseland_Kirsti
Kirsti Iversen er den som administrerer øvingene og tar seg av instruksjonen sammen med sin søster Randi. Hun får også hjelp av teaterinstruktør Tom Stian Lenningsvik på regi. Dansekoreografi/instruksjon er det Gunn Lise Bjertnes Hansen som tar seg av.

Annonser