Setter opp nyskrevet julespill

Nissetusseland_5 jenter_red

Fredag 1. desember er det premiere på det nyskrevne julespillet «Nissetusseland» i Herøy skoles aula. Reidar Moursund har skrevet musikken mens manus er skrevet av Ove Røsbak.

Reidar Moursund har tidligere skrevet musikken til kirkespillene «Vaart daglige brød» og «Livslenka» som begge har vært en stor publikumssuksess. Reidar forteller til Herøyfjerdingen at han lenge har hatt et ønske om å lage et musikkverk til barn.

- Jeg har faktisk holdt på med dette prosjektet i rundt tre år og nå blir det endelig en realitet. Musikken er det jeg som har stått for mens det er den ikke ukjente forfatteren Ove Røsbak som har skrevet manuset. Jeg fikk tips om at han kunne være riktig mann for jobben da jeg hadde kontakt med Henning Sommerro, sier Moursund.

Ove Røsbak har mange skjønnlitterære utgivelser bak seg, innenfor lyrikk, dramatikk, barnebøker, sakprosa og skjønnlitteratur. Røsbaks biografier om Alf Prøysen og Rolf Jacobsen har mottatt flere priser.

Reidar er eneste ansatt i kulturskolen i Herøy og har gjennom sitt arbeid fått fram mange barn og ungdommer som er flinke til å synge og spille. Flere av disse blir derfor sentrale aktører under julespillet «Nissetusseland».

Takknemlig for støtte
- Det blir totalt 21 aktører på scenen i Herøy skoles aula den 1. desember. Foruten unger fra 5. til 9. klasse er det to voksenroller som spilles av Line Olsen Roan og Ola Loe. Det sier seg derfor selv at det er et stort apparat som skal på plass. Jeg er derfor helt avhengig av mange støttespillere og er veldig glad for at dette nå begynner å komme på plass.

- Selv om dette ikke er et kirkespill får jeg heldigvis hjelp av samme folkene i hovedkomiteen denne gangen også. Denne består av Bård Grønbech, Line Olsen Roan, Kirsti Iversen og Svein Lundestad. Kirsti har også sagt seg villig til å lede arbeidet med leseprøver og instruksjon og det er jeg umåtelig takknemlig for. Selve regien på julespillet er det teaterinstruktør Kari Renate Nilsen som skal stå for mens det er Gunn Lise B. Hansen som skal lage koreografi og øve inn dansenumrene. Jeg synes det er fantastisk at så mange stiller opp for prosjektet mitt, sier Reidar Moursund.

Mange forberedelser
Reidar forteller videre at det i tida framover til premieren vil skje mange forberedelser på mange plan.

- Det er flere komiteer som nå skal i sving med å lage kostymer, scene/rigg og andre detaljer som må på plass og det har vært velvilje hele veien. Prøvene vil starte i uke 41 etter høstferien og da vil det bli fullt fokus på å få alt på plass til premieren 1. desember, avslutter Moursund.

Her er en liten filmsnutt fra framføringen av tre av sangene fra julespillet. Dette er før kostymer og regi har kommet i gang.

Ove Røsbak
Ove Røsbak (født 5. august 1959 på Furnes, Hedmark) er en norsk forfatter. Han er bosatt på Lillehammer.

Røsbak debuterte som lyriker med diktsamlingen «Lævandes dikt» i 1978. Han har siden skrevet både for voksne og barn, og gitt ut diktsamlinger, prosabøker, barnebøker og biografier om Alf Prøysen og Rolf Jacobsen. Han har også skrevet politiske artikler, blant annet om 11. september 2001, overvåking og uttrykksfrihet.

Kilde Wikipedia

Reidar Moursund
Reidar Moursund (født 18. august 1958) er en norsk musiker og låtskriver fra Herøy i Nordland. Hovedinstrumentet hans er gitar (både elektrisk og akustisk), men han spiller også bass og keyboards.

Moursund debuterte på plate i 1978 med en instrumentalversjon av sangen Over the Rainbow, og albumdebuten kom i 1986 med På bølgelengde. I 1998 ga han ut albumet Vaart daglige brød, med sanger fra kirkespillet av samme navn om Sandsundvær-ulykken i Herøy i januar 1901. Tekstene til kirkespillet var laget av Ståle Botn og musikken av Reidar Moursund. Kirkespillet ble framført i Herøy kirke i 1997, 2001 og 2010, samt under Festspillene i Nord-Norge i 2001. 

Livslenka var et bestillingsverk til Herøy kommunes 150-årsjubileum i 2012. Musikkspillet, med tekster av Helge Stangnes og musikk av Reidar Moursund, ble satt opp i Herøy kirke under Herøydagan sommeren 2012, og albumet med opptak fra forestillingene ble utgitt i desember samme år.

Reidar Moursund ga i 2000 ut dokumentarheftet Sandsundvær-ulykken - 22. januar 1901.

Av yrke er Reidar Moursund lærer. Han har tidligere vært rektor ved Seløy skole, og har fra 2009 vært rektor for kulturskolen i Herøy.

Kilde: Wikipedia

 

 

Nissetusseland_5 jenter_red
Dette er fem av aktørene som skal være med på Nissetusseland. Her synger de en av sangene fra julespillet.
Nissetusseland_fellesbilde
Onsdag 20. september gikk startskuddet for Nissetusseland.
Nissetusseland_Kirsti
Kirsti Iversen skal lede arbeidet med leseprøver og instruksjon av aktørene.
Nissetusseland_Gunn Lise
Gunn Lise B. Hansen skal lage koreografi og øve inn dansenumrene.
Nissetusseland_Reidar og Ove Røsbak
Reidar Moursund (t.h.) og Ove Røsbak hadde møte på kafé i Mo i Rana for to år siden.(Foto: Privat)

Annonser