Tilstanden til kaia som tilhører Kilværbryggene i Øksningan har i lang tid vært i svært dårlig forfatning og i april i år var det flere stokker og andre deler som lå og fløt i sundet. Området ble midlertidig sikret med lenser av Seløy Undervannservice og slik har det ligget siden.

I en kommentar til Herøyfjerdingen uttalte da Torbjørn Jacobsen i firmaet Kilværbryggene fritidseiendom at de avventet rivingstillatelse fra Herøy kommune.

Rivingstillatelse ble gitt i april
I et brev fra Herøy kommune som er datert 15. april ble det gitt rivingstillatelse på både kaia og bryggene, men fremdeles er det ingenting som er revet.

Avventer byggesak
- Vi  hadde planer om å få dette ordnet før ferien, men dette er en nokså omfattende sak og entreprenøren som skal gjøre jobben var opptatt med andre oppdrag. Alt er nå i orden i forhold til riving og avfallshåndtering. Vi koordinerer dette også i forhold til en byggesak for området og har planer om å komme i gang med arbeidet i slutten av august eller begynnelsen av september, sier Torbjørn Jacobsen til Herøyfjerdingen.