Det er Tilde Moe Forsland og Tora-Iren Bastesen som organiserer denne populære aktiviteten. Tilde bor på gården mens Tora-Iren er en svært hesteinteressert venninne som hjelper henne med ridetreningen.

Tilde forteller at det vanligvis kommer tre forskjellige jenter annenhver gang, men at det på grunn av sykdom bare er en jente som er der i dag. Ridetreningen begynner like etter skoletid og består av flere ulike aktiviteter.

- Noen ganger drar vi ut på tur, og noen ganger rir vi på bane og har hinderløype. I tillegg lærer de også om stell av hester og jentene setter jo også pris på bare å komme hit for å oppleve hest, sier Tilde.

På Morskogen gård har de for tiden fem hester av forskjellige raser. Hesten som var i bruk da Herøyfjerdingen var innom er av rasen welshponni, og dette er ifølge Tilde og Tora-Iren en barnevennlig ponni som er lett å lære seg å ri på. Den er derfor en av hestene som brukes mye i ridetreningen. I tillegg har de også en shetlandsponni, nordlandshest, dansk varmblodshest og en araberhest på gården. Det bør nevnes at shetlandsponnien Maja på selveste Luciadagen 13. desember i fjor var innom omsorgssenteret og skapte glede for både beboere og ansatte. (Se egen sak)

De to hesteinteresserte jentene forteller at de startet med ridetreningen i fjor høst, men at pandemien satte en del begrensninger for aktiviteten.

Tilde forteller at hun har vært opptatt av hester så lenge som hun kan huske og at hun også har sin egen hest. Tora-Iren har ikke egen hest, men hun forteller at hun i lang har vært svært opptatt av hester og at rommet hennes i høyeste grad bærer preg av dette.