Bakgrunnen for det høyst uvanlige besøket var at det tradisjonelle luciatoget med unger fra barnehagen ble avblåst på grunn av smittevernregler i forbindelse med pandemien. Aktivitør Helena Angel hadde da lyst til å skape litt glede.

- Jeg har egentlig lenge tenkt å ta inn denne ponnien på omsorgssenteret, og når det ordinære luciatoget ble avlyst spurte jeg eier Eline Hanssen om hun kunne stille opp med ponnien «Maja».

- Vi vet jo at det for eldre og litt demente ofte er god terapi med barn og dyr, og nå fikk de jo begge deler. I tillegg til musikk vekker dette ofte litt liv og røre i hverdagen deres. Vi ser mange ganger at dette vekker gløden i dem igjen, og det er ofte lite som skal til, sier Helena.

I tillegg til var også kaninen «Ludde» med på turen rundt på omsorgssenteret. Denne eies av barnebarnet Tilde som er barnebarnet til Helena. Kaninen satt rolig på ryggen til ponnien med unntak av de gangene den fikk kos i fanget til en av beboerne. Alle dyrene holder for øvrig til på Morskogen gård der Helena bor.

Helena forteller at det nok ikke blir siste gangen de skal besøke eller ha besøk av «Maja».

- Jeg har tidligere spurt beboerne om vi ikke skulle dra til Morskogen for å se på hestene, men da har det vært en del som har gitt uttrykk for at de er litt redd hester og ikke har noe forhold til dem. Nå blir det imidlertid litt enklere for nå kan vi bare si at vi skal besøke eller ha besøk av «Maja», avslutter Helena Angel.