Herøy IL gir støtte til fotballtalent

Chris Gjengaar_sammen med HIL

Herøy idrettslag har valgt å gi støtte til fotballtalentet Chris Gjengaar (16) som går på Norges Toppidrettsgymnas i Bodø.

Chris Gjengaar var sammen med sin far Trygve innom Herøy stadion der nesteleder Lars Norum og sekretær Lise Theimann i Herøy idrettslag overrakte sin støtte til det unge fotballtalentet fra Herøy.

Chris går på Norges Toppidrettsgymnas i Bodø der han i tett samarbeid med Bodø Glimt har mye fotball på timeplanen. Støtten fra idrettslaget gis ikke i penger, men gis til å dekke en liten del av utgiftene som påløper med studiet. Som gjenytelse skal Chris stille opp på treninger eller cuper når han er på Herøy. Dette kan være Herøyhallcup, Herøy Cup eller fotballskole. Han skal også promotere den nye HIL-drakten når den kommer. På denne måten kan Chris være et positivt forbilde for yngre spillere som kanskje har lyst til å satse videre på fotball.

NTG tilbyr fotball i Bodø, Bærum, Kongsvinger og i Tromsø. De har gode samarbeid med flere klubber i Eliteserien og i Toppserien, blant annet Stabæk, Bodø Glimt, Tromsø og Lyn. Mange tidligere og nåværende elever spiller på det høyeste nivået i Norge og i utlandet. En del av dem har også etablert seg på A-landslaget.

Chris ble oppfordret av sentrale personer i Bodø Glimt om å søke seg inn på NTG i Bodø. Da han var på regionsamling i Bardufoss ble han oppfordret av lagkamerater som er i Bodø Glimt om å søke. Han søkte derfor i siste liten og fikk en av de eksklusive plassene på studiet.

God oppfølging
Chris har tidligere spilt på et SIL-lag som har hatt spillere fra både Herøy og Dønna. I tillegg til Chris er også Aleksander Hagen fra dette samarbeidslaget i Bodø på samme studie. Han har for øvrig også tilknytning til Herøy og bor sammen med Chris like ved Aspmyra. De er også blitt godt kjent med Berg-familien i og med at de bor hos sønn til den profilerte spilleren Ørjan Berg. Her har de ifølge far Trygve Gjengaar blitt meget godt tatt vare på og har også ved flere anledninger blitt invitert inn på blant annet taco og pizza.

- Det går veldig bra og det er kjekt å møte nye folk og det går bra på skolen. De har også en egen mentaltrener som har hjulpet meg en god del. Det mentale er ofte like viktig det fysiske og det kan nok godt stemme. Jeg spiller mest venstre back, men har også fått prøvd meg litt på kanten. Jeg spiller sammen med de som er et år eldre enn meg i lokalserien for G17. På grunn av koronareglene får vi ikke spille i den landsdekkende serien for G16. Vi spiller i stedet G19 nasjonalt og dette er mer fysisk enn det jeg er komfortabel med, sier Chris Gjengaar.

Det blir spennende å følge Chris Gjengaar framover. Han har som målsetting å først spille seg inn på B-laget før han kan ta steget videre til A-laget. I og med at det store laget i England er Manchester United er nok dette den store drømmen, men Chris er nok smertelig klar over at han må ta stegene framover og at dette nåløyet er svært vanskelig å komme gjennom.

Flere fra Herøy og Dønna gjør det godt
Herøyfjerdingen har tidligere skrevet om Tord Wang Larsen fra Herøy som blant annet har deltatt på landslagsskole i Bodø. Han spiller for G14-laget til SIL og i helga ble de kretsmestre ved å slå nettopp Bodø Glimt 3-2 i finalen. På dette laget spiller han også sammen med tre med tre spillere fra Dønna. Tom Snorre Leirvik fra Dønna er også trener på laget og det var sønnen Iver som skåret det avgjørende målet i finalen.

Chris Gjengaar_sammen med HIL og far
Chris Gjengaar var nylig sammen med sin far Trygve på Herøy stadion og mottok støtte fra Herøy idrettslag. Fra venstre: Lars Norum (nestleder HIL). Trygve Gjengaar, Chris Gjengaar, Lise Theimann (sekretær HIL).

Annonser