Tord fra Herøy deltok på landslagsskole i Bodø

Landslagsskole i Bodø_Tord

Sist helg deltok Tord Wang Larsen (13) sammen med flere andre fotballtalenter på landslagsskole for fotball i Bodø.

Torkild Veraas fra Nordland fotballkrets opplyser at disse samlingene er et samarbeid mellom Bodø Glimt og fotballkretsen. Kort sagt kan man si at Landslagsskolen har som intensjon å identifisere, stimulere og utvikle de mest lovende 12-16 åringene i fotball.

Tord har blitt oppdaget gjennom å ha deltatt på ulike samlinger. Han har blant annet deltatt på sonesamlinger og SIL Fotball Xtra som er et akademi der unge fotballtalenter får ekstra oppfølging. Han har deretter blitt nominert av soneansvarlig Kenneth Karlsen til å delta på samlingen i Bodø.

Landslagskolen har som intensjon å identifisere de mest lovende 13 – 16 åringer i klubbene, kretsen og i landet. Landslagsskolen skal være en referanse og påvirkningsarena for spillerne og en arena hvor spillerne høster erfaringer som de tar med seg tilbake til klubben og treningshverdagen.

Fra 17. til 19. januar fikk Tord delta på en slik samling i Bodø. Her fikk han sammen med andre talenter trene sammen med satsningslaget til Bodø Glimt. Her fikk han delta på intensive treningsøkter med god oppfølging av trenere og spillerutviklere.

Tord er veldig godt fornøyd med opplegget og synes det var spennende å møte andre fotballglade gutter fra Nordland. Han fikk også nye venner som han forhåpentligvis får møte på ei ny slik samling i mars.

Torkild Veraas opplyser at Tord gjorde sine saker bra.

- Han er jo bare i starten av det vi kaller landslagsskolen for dem mellom 12 og 16 år. Det vil komme flere samlinger, men jeg vet jo ikke hvor lenge han får være med, sier Veraas.

Foto: Silje Wang

Landslagsskole i Bodø_alle
Her er hele gjengen samlet. Tord er på bakre rekke helt til høyre.
Landslagsskole i Bodø_spill
Her er spillet i gang.
Landslagsskole i Bodø_Tord i sving
Her er Tord i fint driv.

Annonser