Herøyfjerdingen har tidligere skrevet om at Marius Sandvær fra Herøy fikk med seg tre gullmedaljer under rankingstevne for utøvere i klasse U17 i Kristiansand. Han går nå på skole der og spiller derfor for Kristiansand badmintonklubb, men badmintongruppa i Herøy idrettslag hadde også med to jenter som hevdet seg godt i konkurranse med de beste i Norge.

- Egentlig skulle det delta tre jenter på turneringen, men Dorte Lorvik ble skadet og kunne derfor ikke delta. De som deltok var Signe Lenning og Linnea Prestø. Jentene spilte godt, men de hadde som så ofte før en reise med mange skjær i sjøen. De skulle egentlig landet i Kristiansand torsdag kveld, men kom ikke lenger enn til Værnes. Det ble da masse styr med buss og tog og vi kom derfor ikke til Kristiansand før etter at turneringen var startet på fredag, sier reiseleder og trener Elin Hanssen.

Til tross for at oppladningen til turneringen ikke på langt nær var optimal så gjorde jentene det godt.

- Ut fra forutsetningene og treningsgrunnlaget så synes jeg jentene gjorde det godt. Linnea fikk 5. plass i single etter å ha tapt kvartfinalen mot hun som ble nummer to. Signe fikk pallplass (3. plass) i double sammen med sin makker Heidi Hartmann fra Norborg. Vi hevder oss derfor fortsatt godt i konkurranse med de beste i Norge, sier Hanssen.

Elin forteller at det for tiden er litt strekk i laget i badmintongruppa etter 16-17-åringene, men sier at de har hatt fra 17-20 på rekrutt-treningene. I tillegg er det også noen voksne som har begynt å spille sammen med ungene sine som har spilt tidligere.

- Vi håper nå at vi kan sette inn innsatsen mot rekruttene. Det skal være trenerkurs og trenersamling i Namsos i oktober og da er det fire personer som er påmeldt til trenerkurset. Vi har også vært så heldig å få med Jaroslav som kommer fra Ukraina, og med dette har vi fått med en ressurs som kan kommunisere med de som hverken snakker norsk eller engelsk, sier mangeårig ildsjel og trener Elin Hanssen.

Kommende helg arrangeres Havbrukscupen på hjemmebane i Herøy.