Helgas rankingturnering for klasse U17 i Kristiansand er en av tre som arrangeres årlig i regi av Norges Badmintonforbund, der de beste spillerne i Norge samles. Marius fra Herøy vant både single, double og mix.

Satser på badminton
Sandvær er etter helgas turnering ranket som Norges beste i double og mixed double, og tredje beste i single. Han har nå flyttet til Kristiansand og går på toppidrett badminton. Helgas turnering var hans første på sin nye hjemmebane.

- Jeg tapte ikke ett sett i helga, og har slitt mot de to som jeg møtte i semifinale og finale tidligere så jeg er overrasket over at jeg klarte å vinne så enkelt. Alle de beste var der bortsett fra en, sier Sandvær. 

Deltok på EM
I august deltok Sandvær på EM i Litauen, der han spilte seg fram til 8-delsfinale i double med makker Aldrin Nelsson fra Bergen. 

- Det gikk veldig bra. Jeg har ikke spilt så mye i utlandet, og tenker at det å spille seg til 8-delsfinale er ganske sterkt. Jeg skal noen turer til utlandet om ikke så lenge og skal blant annet en tur til Danmark og en tur til Sverige. Ellers trener jeg nå framover for å vinne neste rankingturnering for U17 som skal være på Moss i slutten av november, sier Marius.

Han forteller er det er mye trening som ligger bak de gode resultatene.

- Mandag og fredag trener jeg på treningssenter om morgenen og tirsdag og torsdag er det trening i badminton mens det onsdag er gym sammen med klassen. Ellers har jeg trening hver kveld i badminton fra mandag til fredag med økter som varer rundt 1,5 timer. I helgene er det mye reising på turneringer sammen med min nye klubb Kristiansand, men dersom det ikke er reising er det lagt opp til egentrening, sier badmintontalentet fra Herøy. 

Foto: Privat