Her er informasjonsskriv fra leirkomiteen for speiderleiren som skal arrangeres i Herøy fra 30. juli til 6. august.

En gjeng på 25 speidere skal frem mot helgen bygge opp leirområdet med vannpost, toaletter, scene, leirkirke, portaler, speiderball og mye mer. Mye skal ordnes, organiseres og settes i stand til innrykk av leirdeltakere fra fredag. Vi er per i dag rundt 530 speider fra 28 speidergrupper fordelt utover Norge og ikke minst Sri Lanka, Burundi, England og Russland.

Ønsker publikum velkommen
Selve leirområdet skal bygges opp til uken som nevnt, og vi er mer enn glade for nysgjerrige folk og fe som vil ta en nærmere titt på hva som bygges. Speiderball er en gammel tradisjon som vi skal sette til livs igjen, store portaler av raier og sisal skal konstrueres og en scene som skal fylle mange publikum. Fra lørdag starter de ulike gruppene å bygge sine egne områder inne på leiren med lavvo/telt, bord og oppvasksted bygget på sisal og stokker, og ikke minst egne kreative inngangsportaler. Det er et syn man ikke ser så ofte, vel verdt en formiddagstur.

Lørdag 30. juli klokken 20 blir det offisiell åpning med åpningsleirbål og søndag ønsker vi velkommen til gudstjeneste på Tenna, i vår egenlagde scene. Her håper vi så mange som mulig tar søndagsturen innom oss, deltar i seremonien og ikke minst en vandring på området. Gjennom leiruka skal speiderne delta på ulike aktiviteter som sandslottbygging, flåtebygging, skjerfknute, bue og øksekast, museumsrunde, fisking, bading og mye mer moro ute i naturen. I tillegg vil man nok kunne se speidere rundt omkring på Herøy og Dønna tirsdag – torsdag da de skal ha et døgn ute på haik. Her skal speiderne følge kart og oppgaver, sove under åpen himmel og nyte det Helgelandskysten har å by på.

Markedsdag fredag 5. august
Fredag inviterer vi til stor markedsdag på leirområdet hvor man kan kjøpe seg inn i ulike aktiviteter. Det blir grønne og rare pannekaker, speiderkarusell, ansiktsmaling med mere. Denne dagen har vi ekstra fokus på globalaksjonen og alle inntekter går til denne. Globalaksjonen er KFUK-KFUM-speidernes solidaritets-prosjekt. Globalaksjonen 2016–2017 har fokus på økonomisk rettferdighet og etisk handel. Økonomisk rettferdighet handler om at ingen mennesker skal leve i fattigdom. KFUK-KFUM Global jobber blant annet for at folk skal få en rettferdig pris for det de produserer. Vi avslutter speiderleiren med avslutningsleirbål fredag kveld, før vi starter å pakke sammen for denne gang.

Vi i leirkomiteen ønsker å takke alle dere på Herøy for all hjelp, støtte og vennlighet dere har vist oss i planleggingsfasen. Samtidig håper vi å se så mange av dere gjennom uken, gjerne flere ganger. En ekstra stor takk til speiderlederne Trine og Svein-Olav Heggheim for deres innsats i arbeidet. Følg gjerne leiren på facebooksiden «Kretsleir på Herøy 2016». Her vil det oppdateres fortløpende med dagens leiravis, bilder og informasjon.

Håper å se nettopp deg der, og husk, vi har alltid tid til kaffe og en prat!

Har dere noen spørsmål eller tips: kontakt leirsjef Simon Slåttøy på tlf 48 13 55 52 eller mail: slattoy@gmail.com

Speiderhilsen
Leirkomiteen Herøy2016