Forrige helg var planleggingskomiteen for årets kretsleir for KFUK-KFUM-speiderne på Herøy for å planlegge leiren som skal foregå i sommer. Deltakerne kommer fra Trøndelag til Tromsø i tillegg til at mange av dem kommer fra andre land. Det er speidere fra kretsene Trøndelag, Helgeland og Nordre-Nordland som møtes til leir i Herøy.

I følge komiteen kommer det speidere fra Sri Lanka, Burundi, Russland, Polen og England i tillegg til Norge. Dette skulle tilsi at det blir et skikkelig internasjonalt miljø i Herøy ved overgangen til august i sommer.

Speiderne er i alle aldere, men de som skal delta på hovedleiren fra 30. juli til 6. august er i alderen fra 5. klasse og oppover. Fra 4. – 6. august arrangeres det også en leir for de fra 7 år og oppover til 5. klasse.

«Et hav av muligheter»
Leiren bruker «et hav av muligheter» som slagord. Det er for øvrig pussig at samme slagord benyttes av Herøy kommune, men planleggingsgjengen bedyrer at dette var ukjent for dem. Slagordet er uansett godt og skulle passe godt for begge parter.

Når vi spør dem om hvorfor leieren er lagt til Herøy får vi til svar at noe av årsaken er at det finnes en stabil speidergruppe på plassen. I tillegg har også Herøy de flotte elementene hav og fjell som ramme. Speidergruppa i Herøy har for tiden hele 51 medlemmer og det er virkelig imponerende på en så liten plass. Årsaken til dette er nok utvilsomt det arbeidet som legges ned av de dyktige speiderlederne Trine og Svein Olav Heggheim.

Stort apparat
Det kreves mye planlegging for å arrangere en så stor leir og det er derfor mange yrkesgrupper representert i hovedkomiteen. Selve leiren skal settes opp på Tenna i området rundt Herøy Caravan og det sier seg selv at selv om det er enkle forhold så er det mye som må ordnes for å få leiren til å fungere.

Åpent for publikum
Det er allerede satt opp program for leiren og noe av dette kan også fastboende delta på. Søndag 31. juli arrangeres det gudstjeneste på leirområdet der den lokale menigheten inviteres til å delta. Mandag 1. august blir det aktivitetsdag mens det fredag 5. august blir en spennende markedsdag der speiderne får vist fram mye av det de har holdt på med under leiren.

Ønsker å låne utstyr
Arrangørene sier til Herøyfjerdingen at de gjerne skulle hatt tilgang på noen hyller og reoler som de kunne fått låne lokalt under leiren. I tillegg er de også på jakt etter en gård med dyr som de kan besøke. De som har noe å bidra med kan ta kontakt med Simon Slåttøy på slattoy@gmail.com eller tlf. 481 35 552.