Herøy idrettslag ble stiftet i 1943 og i år fyller laget derfor 70 år. Lørdag var både gamle og nye medlemmer invitert til idrettsgalla.

 

Slik det seg hør og bør på en galla ble alle gjestene servert en liten velkomstdrink med cider når de ankom aulaen.

 

Leder Kirsti Iversen åpnet idrettsgallaen med å framføre en godt skrevet velkomsttale til forsamlingen. Vi gjengir her litt av begynnelsen og resten kan dere lese ved å trykke på linken nederst i artikkelen.

 

Kjære alle sammen velkommen til fest

Medlemmer, utøvere dere er hedersgjest

I dag skal vi hylle vårt idrettslag

Og vi skal feire 70-år i dag

Det starta under krigen, i 1943

Idrettsglad ungdom på Herøy fikk en ide

Øya trengte noe positivt i ei vanskelig tid

 

Unge programledere

Kveldens unge programledere var Guro B. Hansen og Jenny Larsen og de introduserte seg selv med å komme dansende inn til dansen «Harlemshake» sammen med jentelaget. Guro og Jenny gjorde for øvrig en flott jobb i sin debut som programledere.

 

Neste programpost var en flott framførelse av den fengende fotballsangen «Fotball e supert» av de unge jentene Tora Skagen, Thea Larsen og Hanna Andersen. En gjeng som kaller seg «gutta boys» danset og viste fotballkunster under sangen til stor applaus.

 

Ny Herøy IL-drakt

Flere akrobatiske dansenummer stod før tur før det ble vist fram noen av de gamle Herøy IL-draktene og den nye Herøy IL-drakten ble presentert i en egen moteoppvisning. Den nye drakten vil i jubileumsåret bli solgt til redusert pris. Dette er mulig på grunn av idrettslaget har mange gode sponsorer og en ikke minst en solid hovedsponsor i Marine Harvest. Den nye drakten vil bli presentert senere i en egen reportasje i Herøyfjerdingen.

 

Mange utmerkelser

Det var mange priser som ble delt ut på idrettsgallaen og her kan dere se hvem som fikk de ulike utmerkelsene:

  • Årets allrounder: Børge Håland
  • Årets nykommer: Tora Skagen
  • Årets humørspreder: Erika Adolfsen
  • Årets blekksprut: Torkjell Gullesen
  • Årets Ildsjel: Heidi Nilsen
  • Årets hjertepris: Støtteforeninga
  • Årets komet: Henrik Jørgensen
  • Årets comeback: Friidrettsgruppa

Premie til utøverne
Neste programpost var utdeling av premie til alle aktive utøverne. Det var slått på stortromma og bestilt en flott T-skjorte til alle utøverne, men denne var dessverre blitt forsinket av leverandøren. Derfor ble det denne gangen bare delt ut en liten trøstepremie.

Heder
To av dem som har vært med helt siden starten på Herøy IL sin 70-årige historie var til stede på gallaen og det var Helge Lenning og Sigurd Lundestad. De ble til stor applaus hedret med blomster og pin. Helge Lenning kom i sin takketale inn på tidligere tiders utstyrsmangel. I mangel av ball ble det en gang brukt en griseblære og Helge kunne da fortelle at det skulle et lykketreff til for at man skulle treffe «ballen» skikkelig.

 

Den flotte logoen til Herøy IL er laget av Asbjørn Brunsvik og han ble hedret med blomster og pin sammen med ordfører Arnt Frode Jensen og fotballgruppas tidligere leder Svein Lundestad.

 

Kirsti Iversen framhevet Arnt Frodes utrettelige arbeid med å støtte idretten i Herøy både med gode anlegg, kulturmidler og ellers alt de henvendte seg om.

 

- Min interesse for idrettslaget er nærmest medfødt og dette har jeg dratt med meg gjennom min tid som ordfører. Det har ikke alltid vært så enkelt å få det som vi vil, men det har alltid ordnet seg, sa ordfører Arnt Frode Jensen i sin takketale.

 

Gjennom hele arrangementet ble det vist bilder fra alle undergruppene.

 

Idrettsgallaen ble avsluttet med prat og servering av god mat i Herøyhallen.

 

Her kan dere lese hele festtalen som Kirsti holdt under idrettsgallaen.

Trykk her