Herøy UL har i lang tid slitt med et kjøkken som skulle vært renovert. Ungdomslaget fikk en komplett kjøkkeninnredning i gave fra Norsk Fisketransport og dette åpnet for en skikkelig mulighet for å få gjort et skikkelig løft med kjøkkenet.

I februar begynte styret i ungdomslaget å planlegge dugnaden og gjennom våren og sommeren ble arbeidet gjennomført.

- Kjøkkenet er totalrenovert med nytt gulv, tak og vegger. I tillegg har vi fått inn ny vask og stimer, sier leder Roger Håland.

- Jeg må få takke alle som har vært med å støtte prosjektet, enten i form av sponsing eller som deltakere på dugnad. Totalt er det kommet inn rundt 160 000 kroner i støtte og det er vi kjempefornøyd med. Det er fantastisk å organisere dugnad når det er slik, sier Håland.

Kjøpt inn nye vinduer
- Ungdomslaget har fått kjøpt inn nye vedlikeholdsfrie vinduer til hele huset og vi har fått noen til å skifte vinduene mot veien allerede nå i høst. Vi har også planer om å skifte taket over lillesalen, men dette blir ikke gjort i år.Dette er et større prosjekt som må planlegges godt, men før vinteren setter inn vil vi gjøre noen midlertidige tetningsarbeider, sier Håland.

Feiret med dugnadsfest
Lørdag 28. september inviterte styret i ungdomslaget til dugnadsfest for det arbeidet som er gjort i år.

- Jeg synes det er viktig at vi setter pris på dem som stiller på dugnad og bidrer med sponsing. Vi disket derfor opp med baccalo og gryterett. Maten var forøvrig laget av kona Eli og Silje Thoresen Hansen. I tillegg hjalp også Cecilie Rødsand til med maten. Arild Robert på Spar Herøy var også med og sponset den.

- Vi er selvsagt klar over at det har vært arrangert mange dugnader tidligere på huset, men disse mangler vi lister på og dette var kun en markering for det arbeidet som var gjort med kjøkkenet og toalettene det siste året, sier Roger.

Mye skryt
Siden kjøkkenet ble ferdig har vi hatt stor pågang på utleie og det er hyggelig at så mange skryter av kjøkkenet og det arbeidet som er gjort så langt. Vi har også planer om å arrangere en åpen dag der alle som vil kan komme å se på hvordan det er blitt, avslutter Roger Håland.