Totalt ble det samlet inn 184 637 kroner i Herøy og dette er en økning på rundt 9 000 kroner fra 2020. Herøy kommune havnet med dette resultatet på en 4. plass i Nordland og en 14. plass blant landets 357 kommuner.  Nordland fylke havnet på en 6. plass blant de 11 fylkene i Norge.

TV-aksjonen har så langt samlet inn i overkant av 243 millioner kroner til Plan International Norges arbeid mot barneekteskap med aksjonsnavn "Barn, ikke brud". Træna er som vanlig den kommunen på Helgeland som topper lista i Nordland med 270,78 kroner per innbygger. Med dette resultatet ligger de også på en tredjeplass blant alle kommunene i Norge.

I Herøy er det Frivilligsentralen som har påtatt seg ansvaret for å organisere TV-aksjonen på NRK hvert år. Hovedkomiteen har bestått av Jelena Budesa, Janne Grethe Eide, Elin Nilsen og Sissel Eide Knutsen. I år har også leder i barne- og ungdomsrådet Tora Olsen Skagen vært med i komiteen.

Takker alle bøssebærer og alle som har støttet aksjonen
Jelena Budesa er godt fornøyd med resultatet, selv om helst skulle sett at det var enda bedre.

- Vi legger ned en stor innsats hvert år for at Herøy kommune skal komme langt opp på lista og da ønsker vi jo å gjøre det så bra som mulig. I år har vi gjort det litt bedre enn ifjor og det er alltid målet. Jeg vil benytte anledningen til å takke alle bøssebærerne og hovedkomiteéen for den jobben de har gjort. I tillegg må vi selvsagt også takke alle som har gitt penger til årets TV-aksjon, sier Jelena Budesa.

Trykk her for å se alle resultatene for Herøy.