TV-aksjonen 2021 på NRK går til Plan International sitt arbeid for å bekjempe barneekteskap.

I Herøy er det Frivilligsentralen med Jelena Budesa i spissen som planlegger og gjennomfører de årlige TV-innsamlingsaksjonene på NRK. I år som i fjor har de fått overrakt kunstverk fra en kunstner som de auksjonerer bort for å få inn penger til innsamlingsaksjonen.

Eva Lillegaard har malt siden hun var barn. Hun er 57 år, gift, har to voksne barn og to barnebarn og jobber som kreftsykepleier i Alstahaug kommune.

- Jeg kombinerer ofte det figurative med det abstrakte. Teknikker er olje og akryl og jeg liker å bruke sterke farger. Jeg har hatt flere utstillinger gjennom mange år, både separat og sammen med andre kunstnere, og ofte sammen med min søster. Jeg var HerøydEva agskunstner i 2016 og de siste årene har jeg blant annet hatt to utstillinger sammen med andre kunstnere i Kulturbadet i Alstahaug.

- Det å kunne få bidra på årets TV-innsamling med et maleri som skal auksjoneres, synes jeg er veldig flott, og så håper jeg at mange kommer med bud. Dette går til en svært viktig sak, sier Eva Lillegaard.

Maleriet bærer navnet  «I tanker» og er ca. 75 cm x 65 cm og blir levert med innramming.

Det er satt en startpris på kroner 5000 for maleriet, men det er selvsagt ønskelig å få inn et størst mulig beløp. Nå oppfordres bedriftene i Herøy og private til å by på maleriet og sikre seg et fint kunstverk, samtidig som de bidrar med penger til et godt formål.

Selve auksjonen foregår på siden @tvaksjonheroy på Facebook og vil pågå til søndag 24. oktober kl. 15.00. Du kan trykke på bildet nedenfor for å gi bud.

Digitale og fysiske bøsser
På grunn av pandemisituasjonen ble det i fjor kun brukt digitale bøsser under innsamlingen. I år vil man i tillegg til digitale bøsser også gå rundt å samle inn penger i områder der det bor eldre mennesker.

Hovedkomiteen i Herøy kommune består i tillegg til Jelena av Janne Grethe Eide, Elin Nilsen, Sissel Eide Knutsen. I år er også leder i barne- og ungdomsrådet Tora Olsen Skagen med i komiteen.

Fakta om TV-aksjonen NRK
TV-aksjonen NRK har vært arrangert hver høst siden i 1974 og regnes som verdens største dugnad. Den har gitt livsviktig hjelp til millioner av mennesker, og totalt har TV-aksjonen samlet inn ni milliarder kroner.  

Aksjonen er verdens største innsamlingsaksjon målt i antall frivillige og innsamlede midler per hode. Hvert år jobber 7 000 fantastiske frivillige landet over med organiseringen av TV-aksjonen i sin kommune. Målet er at 100 000 bøssebærere skal besøke alle husstander i Norge i løpet av to timer én søndag i oktober. 

  • TV-aksjonen NRK er verdens største innsamlingsaksjon målt i antall frivillige og innsamlede kroner fordelt på befolkningen.  

  • 7000 frivillige over hele landet organiserer TV-aksjonen gjennom 450 kommune- og bydelskomiteer.  

  • 100 000 bøssebærere banker på 2,3 millioner dører én søndag i oktober.  

  • TV-aksjonen har vært arrangert hvert år siden 1974, og har gitt livsviktig hjelp til millioner av mennesker. Totalt har TV-aksjonen samlet inn over ni milliarder kroner.

  • Et eget innsamlingsråd, oppnevnt av NRKs styre, mottar og vurderer søknadene fra dem som ønsker å bli tildelt NRKs TV-aksjon. Kringkastingssjefen, NRKs øverste leder, tar den endelige beslutningen om hvem som tildeles TV-aksjonen. Innsamlingsrådet har også en viktig oppgave med å påse hvordan pengene brukes. Les mer om utvelgelsesprosessen her.

  • TV-aksjonen koordineres av et sekretariat, som ansettes av årets utvalgte organisasjon. Sammen med de øvrige ansatte i organisasjonen og TV-aksjonens fylkesapparatbygges årets TV-aksjon.

  • På selve TV-aksjonsdagen sender NRK direkte søndag kveld.

Trykk her for å lese mer om TV-aksjonen 2021.