Billetter i salg til årets konsertopplevelse i Herøyhallen

Her øver koret til konserten i Herøy kirke.

Torsdag 11. november blir det konsert i Herøyhallen med musikken fra kirkespillet «Vaart daglige brød». Et stjernelag av musikere og et dyktig lokalt kor vil sørge for en konsertopplevelse som flest mulig bør få med seg.

I år er det 120 år siden tragedien rammet fiskeværet Sandsundvær i Herøy. Den 22. januar 1901 førte sterk vind kombinert med stormflo til at 34 mennesker måtte med livet.  Dette er bakgrunnen for at kirkespillet settes opp i år. På grunn av pandemien har konserten blitt utsatt flere ganger, men nå blir den endelig gjennomført.

Det selges  nummererte billetter til konserten på https://ebillett.no/heroydagan. Det er også mulig å kontakte kirkeverge Bård Grønbech på telefon 951 61 564 eller epost bard.gronbech@heroy-no.kommune.no for å kjøpe billetter. For å få best mulige plasser anbefales det å kjøpe billetter på forhånd.

Konsertversjon
Kirkespillet «Vaart daglige brød» inneholder 15 sanger og sangtekstene og manuset i stykket er skrevet av Ståle Botn, som gikk bort våren 2014. Det er Reidar Moursund som har komponert musikken mens det er Alf Knutsen som har skrevet korarrangementene og skal dirigere det lokale koret. Under konserten blir det også tatt med et par av sangene fra bestillingsverket "Livslenka", som ble skrevet til Herøy kommunes 150-årsjubileum i 2012. I dette kirkespillet er det også Reidar Moursund som har laget musikken, mens det er den kjente lyrikeren Helge Stangnes som står for tekstene.

Denne gangen blir det hovedfokus på musikken, men det blir også med en del elementer fra kirkespillene som skal forsterke musikken og binde sammen forestillingen. Denne gangen flyttes også kirkespillet inn i Herøyhallen, og bakgrunnen for dette har sitt utspring i pandemien. Da landet åpnet opp var planleggingen kommet så langt at det blir vanskelig å endre planene. Herøyhallen er et større lokale og gir derfor større plass til både aktører og publikum, og det er det nok mange som setter pris på selv om pandemien forhåpentligvis er på hell.

Stjernelag
Under konserten skal profesjonelle og amatører presentere den fantastiske musikken. Solister blir Eva Gullvåg Aasgaard Wermuth og Øyvind Ottesen som begge har sin bakgrunn fra Herøy. Blant musikerne finner vi lokale størrelser som blant annet Jon-Willy Rydningen (tangenter) og Børge Petersen-Øverleir (gitarer). Jon-Willy og Børge, fra henholdsvis Sandnessjøen og Korgen, har begge spilt med alt som kan krype å gå i norsk musikkliv. Et stort lokalt kor under ledelse av Alf Knutsen vil også gjøre dette til en mektig konsertopplevelse som alle bør få med seg. 

Bakgrunn
Kirkespillet handler om tragedien på Sandsundvær. I dag kjenner jo mange denne historien, men for 25 år siden var den ikke like kjent. Det ble derfor en sterk opplevelse å høre historien (for mange for første gang) fortalt gjennom tekst og musikk. Ryktene om det vellykkede kirkespillet i Herøy nådde Festspillene i Nord-Norge, og i 2001 (100 år etter ulykken) ble det fremført i Trondenes kirke. I Herøy kirke har kirkespillet «Vaart daglige brød» blitt fremført for fullsatte kirker i 1997, 2001 og 2010.

Billetter i salg
Det selges  nummererte billetter til konserten på https://ebillett.no/heroydagan
For å få best mulige plasser anbefales det å kjøpe billett tidlig.

Alf Knutsen skal dirigere det lokale koret og forteller i filmen nedenfor litt om sitt forhold til kirkespillet "Vaart daglige brød"

Eva gleder seg til konserten

Øyvind ser fram til at konserten endelig kan gjennomføres

Reidar Moursund har laget en egen presentasjon på Youtube med sangene i kirkespillet "Vaart daglige brød"

 

Eva Gullvåg Aasgaard Wermuth og Øyvind Ottesen fra Herøy skal være solister under konserten.
Eva Gullvåg Aasgaard Wermuth og Øyvind Ottesen fra Herøy skal være solister under konserten.
Børge Pettersen Øverleir
Stjernegitarist Børge Petersen-Øverleir skal denne gangen tolke musikken til Reidar Moursund, og dette er noe komponisten setter stor pris på.
Alf Knutsen
Alf Knutsen er musikalsk leder og skal dirigere koret under konserten.

Annonser