Nila Lorvik, Marius Sandvær, Dorthe Lorvik og Signe Lenning deltok i Ungdommens badmintonmesterskap (UBM 15) sist helg, mens Børge Håland stilte i den eldre klassen UBM 17.

UBM regnes som det samme som NM i badminton. Alle deltakerne fra Herøy gjorde en meget god innsats, og flere spilte seg til kvartfinalene. Nila Lorvik gikk helt til topps og tok hele tre medaljer. Hun ble norgesmester og tok gull i Single og vant også klasse Double sammen med Nina Korsund fra Moss. Bronsen delte hun også med herøyfjerdingen Marius Sandvær i den klassen som kalles Mix-double.

Spillerne fra Herøy konkurrerte med spillere fra mange kanter av landet. Det var 47 gutter 27 jenter som deltok i Single mens det i Mix double var det 24 par. I Herredouble deltok 20 og i Dame- double 13 par. I eldste gruppe var det 30 gutter og 17 jenter som deltok.

Ros fra kommunen
Ordfører Elbjørg Larsen tok mandag sammen med kommunedirektør John Arne Andersen initiativ til å samle alle som deltok på UBM til en liten sammenkomst på Brygga. Til denne samlingen var også den dyktige friidrettsutøveren Ingrid Kilvær Nilsen invitert. Hun deltok i helga på et stevne i Trondheim og satte ny personlig rekord på 800-meter og kvalifiserte seg til senior-NM kommende helg. Dette er en meget sterk prestasjon, men dessverre hadde hun ikke anledning til å delta. (Se egen sak)

Under samlingen spanderte kommunen pizza og ordfører delte ut en blomsterhilsen til den nybakte norgesmesteren Nila Lorvik. Ordfører takket først de voksne som stilte opp for ungdommene både som trenere og reiseledere. Elin Hanssen og Kent Roger Sandvær har gjennom en årrekke lagt ned en stor innsats for badmintonmiljøet og de var også med på turen til Sandefjord.  

Viktig å beholde bredden
Oddbjørn Lorvik er fungerende leder i badmintongruppa i Herøy, og er også far til Dorthe og Nila som deltok på UBM i helga. Han er en skikkelig badmintonentusiast og var selvsagt stolt over prestasjonen i helga. Han var samtidig opptatt av at man trengte bredde for å få fram toppene. Lorvik mente derfor det var viktig å tenke mer langsiktig og se på hvordan de kunne ta idretten videre, og mente at det nå kanskje begynte å nærme seg en grense for hvor mye som kunne basere seg på dugnadsarbeid.

Elin Hanssen er en av badmintongruppas ildsjeler og har vært med i en årrekke både som trener og i styre og stell. Under sin tale på Brygga var hun også opptatt av at det var viktig å beholde bredden i klubben.

- Det knyttes vennskap for resten av livet på disse turneringene, og dette er en viktig del. Vi har vinnere og noen når ikke helt opp på pallen, men disse spillerne er vel så viktig. Uten disse får vi heller ikke fram noen vinnere, sa Hanssen.