Ingrid satte personlig rekord og er klar for NM på 800-meter

Ingrid Kilvær Nilssen_1

Ingrid Kilvær Nilssen (18) fra Herøy satte i helga personlig rekord på 800-meter med god margin under UM i friidrettt i Trondheim. Hun er med tiden 2.14.71 kvalifisert for NM i Kristiansand neste helg.

Ingrid løp 400-meter på fredag, og da satte hun til tross for sterk motvind på første langside ny personlig rekord med syv tideler. Med tiden 1.00.54 ble hun nummer tre i sitt heat og nummer ni totalt. Hun konkurrerer i år i klassen jenter 18/19 år, noe som innebærer at hun derfor løper sammen med jenter som er året eldre.

Høyt nivå
Under 800-meter søndag løp hun i et sterkt felt, og kom i mål som nummer fire. De tre som slo henne er utøvere som har deltatt i EM for ungdom, og det sier jo litt om nivået og prestasjonen. 

Ingrid annonserte allerede i fjor høst at det store målet for sesongen 2021 var å komme under kravet til NM for senior, det vil si under 2.15.00. Hun kom i mål på tiden 2.14,71 og forbedret dermed kraftig sin egen personlige rekord på distansen med 2,65 sekunder. Ingrid er dermed klar for senior-NM som arrangeres i Kristiansand førstkommende helg. Løpet ble vunnet av Ingeborg Østgård fra klubben Ren-Eng på tiden 2.09.86.

Foto: Frode Nilssen

Ingrid Kilvær Nilssen_4
Ingrid Kilvær Nilssen fra Herøy kvalifiserte seg i helga til NM for senior på 800-meter.

Annonser