Zumba kommer til Herøy

7zumba2
Første helgen i november bør du sette av tid til Zumba på Øksningan samfunnshus med godkjent instruktør. Dette er ”trening i forkledning” og noe man blir skikkelig glad av. Virkelig noe å møte mørketida med, skulle vi tro.
Øksningan Step og Aerobic har fått tilskudd fra fylkeskommunen til denne helga og henter instruktøren Siri Ratkje fra Tromsø til Herøy for å få fart på både lattermusklene og resten av kroppen.   Det kanskje ikke alle vet er det drives Zumba for harde livet på Dønna med godkjent instruktør, nemlig Vivianne Nilsen.   På samfunnshuset på Solfjellsjøen samler hun dønnaværinger i stort antall to – tre ganger i uka.   Og hun anbefaler herøyfjerdingene å hive seg med på det nye tilbudet:   - Zumba er trening i forkledning. Folk opplever ikke dette som trening, for Zumba er så morsomt at man tar i litt ekstra, sier Vivianne Nilsen til Herøyfjerdingen.   Hva er Zumba, for oss uinnvidde? - Det er dansebasert trening for alle og baserer seg på internasjonal musikk, blant annet latin-amerikansk. Vi kombinerer dansesteg og aerobic.   Dansestegene er hentet fra ulike musikk-genre, blant annet salsa. Vi kan også si at Zumba er individuell trening i gruppesetting, forklarer Nilsen.   Og forklarer videre at instruktøren først viser de enkleste stegene og deretter bygger på.   Koordinering - Zumba handler mye om koordinering, men hvordan man gjennomfører treningene er opp til hver enkelt. Hver enkelt kan plukke opp det som passer, for Zumba er tilrettelagt for alle.   Og man blir glad av å trene Zumba. Og det er viktig å få fram at man får trent kjernemuskelene i rygg og mage, i tillegg til hele kroppen.   Også lattermusklene, avslutter Vivianne Nilsen.   Dessverre sliter man på Dønna med å få engasjert menn, kanskje fordi treningen minner litt om aerobic.   Øksningan Step og Aerobic understreker at man ikke trenger noen forkunnskaper for å sette av tid til denne helga i november. Og at Zumba både er for kvinner og menn i alle aldre.   - Ta kontakt - De som vil vite mer om tidspunkt og pris, kan ta kontakt med meg på telefon 48 00 65 54, sier Elbjørg Larsen i Øksningan Step og Aerobic til Herøyfjerdingen.
Du kan også sende e-post: hlmotorservice@hotmail.com eller elblarse@monet.no   Hvis du har lyst til å forberede deg på helgen, kan du i mellomtiden besøke nettstedet zumba.com og skru opp lyden på høytalerne.  
7zumba2
Det skal bli heftige rytmer og trening for både lattermuskler og resten av kroppen på Øksningan samfunnshus i november.
7_zumba3
Bilder fra zumba.com

Annonser