Yrkesmessa onsdag er avlyst

yrkesmesse
Bare 10 bedrifter har meldt seg på til årets yrkesse i Herøyhallen onsdag ettermiddag. Det er for lite til at næringsforeningen og sentralskolen kan arrangere messa.
Det er rektor ved Herøy sentralskole Lars Olav Mogård Larsen som orienterer Herøyfjerdingen om beslutningen.   - Vi har hattt et møte hvor vi har diskutert den skuffende påmeldingen og funnet ut at vi ikke kan arrangere yrkesmesse med så liten oppslutning.   Kun 10 bedrifter har meldt seg på, sier han.   Vet dere noe om hvorfor så få har meldt sin interesse? - Nei, ingen har gitt noen signaler. Vi har etter tidligere messer vært åpne for innspill og bedt om tilbakemeldinger om noe kunne vært gjort annerledes.   Men vi har ikke hørt noe. Nå har vi sendt ut invitasjoner og ringt rundt og purret. Nå må vi bare sette oss ned og finne ut hva vi gjør videre, sier Mogård Larsen.   To tidligere suksesser Selv om han ikke har hørt noen begrunnelse på hvorfor interessen i år har vært så laber, så har han via omveier hørt at enkelte bedrifter føler at messa ikke treffer deres målgruppe.     Yrkesmessa har vært avholdt de to foregående årene og har begge ganger vært en suksess.   Nå blir det ikke noe arrangement onsdag. Men Mogård Larsen forteller at skolen jobber med å hente inn en foredragsholder til skolen, men det blir senere.   Orientering om maritime yrker

Onsdag var det meningen at Per Jæktvik fra Seløy Undervannservice AS skulle orientere om maritime yrker og ungdom og foreldre skulle få en orientering om fastlandsforbindelsen.

 

Videre skulle det være stands ved ulike bedrifter i Herøyhallen som her skulle orientere om muligheter for yrkesvalg.

 

Til stede med stand skulle ellers Herøy kommune være, videregående skoler, opplæringskontor og karrieresenter.

 

For å nevne noe.

yrkesmesse
Sigrid Berglund (fra venstre), Maren Nyrud og Camilla Opland under yrkesmessa for to år siden.

Annonser