På Tenna er det rundt 70 fastboende mennesker og flere anslo at det inkludert de over 500 speiderne, feriefolk og besøkende befant seg rundt 1000 mennesker i området rundt Herøy Camping på markedet i dag. til tross for noen kraftige regnbyger gled det veldig fint.

På markedet bugnet det med ulike aktiviteter og tjenester i tillegg til at det ble solgt mat og andre forfriskninger. For å betale måtte man bruke egen valuta som ble vekslet inn ved inngangen til markedet. Her kjøpte man valutaen "Rupi" som hadde samme verdi som 10 kroner.

Leirsjef Simon Slåttøy sier til Herøyfjerdingen at han var overveldet over at så mange besøkte markedet.

Fantastisk samarbeid
- Det er utrolig hyggelig at så mange tok turen innom markedet og samtidig er med og støtter vår globale innsamlingsaksjon. Jeg er ellers utrolig imponert over herøyfjerdingenes samarbeidsevne. Vi har blitt møtt med åpenhet og hjelpsomhet overalt hvor vi var henvendt oss. Jeg må derfor benytte anledningen til å takke alle som har hjulpet til.

- De lokale speiderlederne Trine og Svein Olav Heggheim har også vært fantastiske og funnet løsninger på det meste. De står virkelig på, sier Slåttøy.

Globalaksjonen 2016-2017 har fokus på økonomisk rettferdighet og etisk handel. I år har de spesiell fokus på Sri Lanka. Alle pengene som ble samlet inn på markedet går til denne aksjonen.

Imponert
Slåttøy er også imponert over leirområdet og at det på tross av perioder med kraftig regn har tørket så fort opp.

- Med unntak av noen lavvoer og stortelt som ramla ned i starten av leiren har det gått veldig fint. Aktivitetene har også gått veldig bra og det virker som alle er fornøyd.

Etter at markedet var avsluttet klokka 15 i dag begynte de ulike speiderlagene å rigge ned det meste av utstyr før de reiser hjem i løpet av morgendagen. I følge leirsjef Simon er det i god speiderånd ingen som får forlate leiren før alt er ryddet opp.